Porto populair onder Nederlandse vroegboekers

We zijn pas iets meer dan twee weken in het nieuwe jaar, maar toch begint het voor veel mensen alvast te kriebelen voor de zomer. Online reisorganisaties zien nu al een opvallende stijging in het aantal boekingen voor juli en augustus. Dat meldt Vliegtickets.nl. Het aantal boekingen ligt ruim 61,1% hoger dan in dezelfde tijd vorig jaar. Bangkok lijkt nu al dé zomervakantiebestemming van 2016.

Zachte winter
De wintersportvakanties zijn nog volop aan de gang of Nederland kijkt al uit naar de zomervakantie. “Ondanks de huidige zachte winter hebben mensen nu al zin in een warme vakantie. We merken dat het aantal boekingen overeenkomt met het aantrekken van de economie. Nederlanders hebben weer geld om aan een vakantie uit te geven”, legt Diederik Rus uit, directeur van Vliegtickets.nl.

Porto populairste bestemming Europa
Wat opvalt is dat het merendeel van de Nederlanders die deze week heeft geboekt geen verre reis wil maken tijdens de zomervakantie. Ze zoeken hun plekje aan het zwembad of strand voornamelijk op in Europa (groei van het aantal boekingen met 77,7%) en reizen voornamelijk naar Porto. De populaire havenplaats zal na 1 juli maar liefst 766,7% meer vakantiegangers over de vloer krijgen. Naast Porto is de populariteit van Lissabon (525%) en Barcelona (130%) het meest gestegen. Ook Mallorca, New York, Malaga en Faro komen in de top 10 voor.

Bangkok heeft hoogste aantal boekingen
Ondanks deze opvallende stijgers in Europa blijft het aantal boekingen naar Bangkok het hoogst, evenals vorig jaar in de eerste week van januari, inclusief een stijging van 59,4%. “Thailand kent lage prijzen en het land biedt ontelbaar veel moois, waaronder een rijke cultuur. Vooral backpackers reizen in de zomer naar Bangkok”, aldus Rus.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.