Waar heb je de meeste kans op internet in je vakantiehuisje?

In het buitenland is het nog steeds erg duur om gebruik te maken van mobiel internet. Tuurlijk, je kan het leed iets verzachten door een buitenlandbundel te activeren, maar het is nooit zoals thuis. Dus is het ideaal als je gewoon gebruik kan maken van WiFi tijdens je vakantie. Zo hoef je je geen zorgen te maken over data en kun je iedereen op de hoogte houden van je avonturen. Maar waar heb je nu het meeste kans op een interverbinding in je vakantiehuisje?

Onderzoek
Daar heeft HomeToGo onderzoek naar gedaan. Ze hebben 44 Europese landen vergeleken om erachter te komen waar reizigers de beste kans hebben op een vakantieaccommodatie met Internetverbinding. Hier kwamen nogal verassende resultaten uit. Zo blijken Europa’s meest Internet vriendelijke landen zich allemaal in Oost-Europa te bevinden. De top 3 bestaat uit Macedonië, Wit-Rusland en Servië, waarbij 19 uit 20 vakantie-accommodaties Internet verbinding heeft. Opmerkelijk is dat de Scandinavische landen het laagste scoren op Internet vriendelijkheid. In Denemarken en Finland kan enkel de helft van de reizigers op een verbinding rekenenen, en in Zweden is dit slechts in 4 uit 10 vakantiehuizen.

De duidelijke trend hier is het triomferen van de Oost-Europese landen. Alle landen met een ratio hoger dan 90% komen uit dit gebied. Oost-Europa lijkt het simpelweg veel beter te doen dan haar westelijke wederhelft. Bij een reis naar West-Europa is er bijna twee keer zoveel kans om een vakantiehuis te boeken zonder Internet voorzieningen. Bekijk alle uitkomsten van het onderzoek in de onderstaande infographics:

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.