Er komt sneeuw naar de Ardennen en Sauerland!

Het leek bijna een verloren wintersportseizoen te worden, maar de tweede helft kan toch nog gered worden. De komende dagen breidt winterlucht zich uit naar Duitsland, de Alpen en geleidelijk ook Nederland en België. De kou gaat in de skigebieden samen met enige sneeuwval zodat de wintersportmogelijkheden snel toenemen. Dit betekent dat een wintersportvakantie steeds dichterbij komt.

Korte rit
In het weekend hoeven we niet per se uren te rijden naar het Alpengebied om te genieten van de sneeuw, maar is een relatief korte rit naar de Hoge Ardennen of het Sauerland al genoeg. Weerplaza verwacht dat met name in Winterberg en Willingen in het weekend de eerste afdalingen open zullen zijn. Als alles meezit lukt het ook om in de Ardennen te langlaufen of te skiën. Sleeën en wandelen in de sneeuw gaat daar wel lukken.

Sneeuw
Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag begint het in de Ardennen en het Sauerland al te sneeuwen. In de loop van woensdag verwachten de meteorologen van Weerplaza al een sneeuwdek van 5 tot 15 cm. Donderdag passeert er een volgend lagedrukgebied. Dit systeem is allesbepalend voor de mogelijkheden in het weekend. Bij de juiste route kan er een flink pak sneeuw vallen. In het meest negatieve geval valt er in de Ardennen eerst sneeuw en later regen, maar de kans daarop is klein. Het meest waarschijnlijk is dat er in het Sauerland vrijdagmiddag 20 tot 30 cm sneeuw ligt en op de Hoge Venen in het Ardennengebied 10 tot 20 cm. Daarna zorgt invallende vorst ervoor dat de sneeuw niet meer wegsmelt. Bovendien kunnen de sneeuwkanonnen in Winterberg en Willingen de pistes verder voorzien van sneeuw.

De Alpen
Ook de Alpen krijgen een behoorlijke laag sneeuw. Op dit moment zijn in de meeste skigebieden 50 tot 70% van de pistes al open. Met vrijwel dagelijks enige tijd sneeuwval in de Franse, Zwitserse en Duitse Alpen, en eveneens in het noorden van Oostenrijk, wordt de situatie alleen maar beter. Bovendien zorgt de invallende vorst ervoor dat het wit wordt tot in de dalen. Al met al verwachten we zo’n 20 tot 40 cm sneeuw tussen dinsdag en vrijdag. In de Italiaanse Alpen valt vrijwel niets.

Voor meer informatie over het weer in de wintersportgebieden ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.