Wintersportmogelijkheden in België

We kwamen nét wat vorst tekort in januari 2016 om zowel in Nederland als België ons te kunnen focussen op echte wintersportmogelijkheden. Maar voor het geval de temperaturen onder nul zakken en er weer sneeuw komt hier in ieder geval vast een overzicht van de wintersportmogelijkheden in België.

1. Baraque Michel en Botrange
Dit is het bekendste langlaufgebied van het land, met loipes van en naar Mont Rigi, Botrange en Baraque Michel. Er zijn loipes van 5, 10, 12 of 17 kilometer.

2. Ovifat
Hier heb je pistes op een hoogte van 481 tot 606 meter en er zijn vier skiliften. De langste afdaling is 600 meter. Er is ook een aparte sleepiste voor families. Huren van alpineski’s en skischoenen is mogelijk, snowboards zijn niet toegestaan.

3. Lierneux
Pisten van 600 en 800 meter vind je in skigebied Le Monty in Lierneux, in de provincie Luik. Er zijn twee sleepliften. Snowboarders zijn hier ook welkom. Voor het langlaufen zijn er loipes van 7, 7,5 en 10 kilometer.

4. Baraque Fraiture
Hier kun je op een hoogte van 652 meter naar beneden in de Belgische Ardennen. Er zijn drie pistes. De langste afdaling is 900 meter.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.