Amsterdam & the tulipfestival

De tulpenkoorts slaat flink toe. Tijdens de tweede editie van Tulp Festival Amsterdam, gedurende de hele maand april 2016, zullen op tientallen plekken in de hoofdstad honderdduizenden bloeiende tulpen te bewonderen zijn. Onder het motto ‘een tulp voor iedere Amsterdammer’ stellen instellingen, musea en hotels hun kleurrijke tulpentuinen open voor het publiek en staan er imposante tulpencreaties in de openbare ruimte, in de volle grond en in potten, verspreid over de stadsdelen.

Gratis gids

Een informatiegids met details over de tulpensoorten leidt de bezoeker langs de locaties. De gids is verkrijgbaar bij deelnemende organisaties. Volg het nieuws en gegevens over de bloeiperiodes gedurende het festival via de website www.tulpfestival.com en laat je verleiden tot een tulpenwandeling of –fietstour door de fraaie foto’s op Instagram en Facebook van Tulp Festival Amsterdam.

Locaties

Op de volgende locaties in Amsterdam zal vanaf 1 april 2016, tot zolang de bloei doorgaat, een schitterend palet aan tulpensoorten en -kleurschakeringen te zien zijn: Bijbels Museum, De Vergulden Eenhoorn, Double Tree by Hilton, Conservatorium Hotel, EYE Amsterdam, Hermitage, Hilton Amsterdam, Hoftuin, Hotel Casa 400, Hotel de l’Europe, Hortus Botanicus, Huize Frankendael, Marineterrein, Museum Het Grachtenhuis, Museum Van Loon, Museum Willet-Holthuysen, NEMO, Rijksmuseum, Tassenmuseum, Tulip Museum, Sofitel The Grand, Stadsdeel Centrum, Stadsdeel Noord, Stadsdeel Oost, Stadsdeel Zuid, Van Gogh Museum, Vondelpark, Waldorf Astoria Amsterdam.

Tuinontwerper

Initiatiefnemer van het Tulp Festival is Saskia Albrecht, tuinontwerper en sinds meer dan tien jaar samen met Museum Van Loon organisator van de Open Tuinen Dagen in Amsterdam. Een aantal jaren geleden is het idee ontstaan een tulpenweekend te organiseren: Amsterdam draagt de naam tulpenstad te zijn, maar daarvan zie je in de openbare ruimte weinig terug. Toen Saskia Albrecht twee jaar geleden in Istanbul het daar befaamde tulpenfestival bezocht – 14 miljoen tulpen worden daar jaarlijks door de gemeente geplant – werd op de terugreis het idee geboren in Amsterdam een vergelijkbaar festival gedurende de maand april op te zetten, met voor iedere Amsterdammer een tulp, zo’n 820.000 tulpen. Een amvbitieuze droom die met behulp van veel Amsterdammers werkelijkheid zal wordt.

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.