Betaalbaar op wintersport in Beieren

Het wintersportseizoen is nog lang niet afgelopen, dus als je nog twijfelt over een wintersportvakantie heb je nog kans om te gaan. Zo kun je kiezen voor een rustige winterse vakantie in Beieren. Op acht uur autorijden maak je al verse sporen in de Beierse poedersneeuw. Met skipistes voor alle niveaus, goed geprepareerde langlaufloipes, wandelroutes door de bergen en snelle rodelbanen behoren de Beierse skigebieden tot de meest gevarieerde van Duitsland. Je vindt er kleinschalige hotels en gezellige Stubes zónder hossende après-skiërs.

Glijden op z’n Beiers
Winters Beieren heeft al veel topsporters voortgebracht. Zoals langlaufkampioen Alfons Dorner. In de winter laat hij tijdens langlauftochten de mooiste plekken van Beieren zien en geeft hij tips hoe geniaal te glijden op z’n Beiers. Ontmoet deze crack in het skimuseum van Reit im Winkl waar hij iedere dinsdagmiddag is te vinden.

Hela, hola, heilstollen
Een flink dosis bergdorpromantiek wacht je in het Berchtesgadener Land. Zes kleinschalige skigebieden rondom de iconische Watzmann bieden behalve stevige winterkost voor alpineskiërs ook de nodige offpiste-uitdagingen én winterpret voor het hele gezin. Na een dag zwoegen in de sneeuw vormen Heilstollen het Beierse antwoord op wellness: ontspannen in zilte bergbronnen.

Langlaufen met knödel
In Chiemgau maak je verse 1 op 1 sporen in skatingstijl. Meer dan 400 km strak geprepareerde loipes voeren langs pieken, dalen en besneeuwde bergdorpen. Waar Knödel en Bratwurst in knusse berghutten op het menu staan en de zes kilometer lange panoramische sneeuwwandelroute over de Hemmersuppenalm slingert. Voor gezinnen met kroost op ski’s is er de Winklmoosalm-Steinplatte.

Sneeuwpret off the beaten track
Vriendelijke Beienaren en charmante bergdorpen, zoals Mittenwald, Krün en Wallgau maken de Alpenwelt Karwendel tot een origineel wintersportgebied off the beaten track. Dankzij kilometers lange gratis langlaufloipes en winterwandelingen door het zonnige dal van de Isar zit het met de winterpret gegarandeerd goed. Kinderen gaan naar Bruno’s skipark, voor de eerste schreden op het wintertapijt.

Leer fijne carve- en skikneepjes
In het Hörnerdörfer-skigebied staat kindvriendelijkheid voorop. In de vijf dorpjes kunnen kleine sneeuwkampioenen al met 3 jaar de oefenpistes op om de beste ski- en carvekneepjes te leren. Cracks gaan natuurlijk voor de Worldcupafdaling in Ofterschwang, terwijl romantici kunnen zwijmelen tijdens een sneeuwschoentocht bij het licht van de volle maan.

Een van de langst verlichte pistes
Ook in het Beierse Oberaudorf met de skigebieden Hocheck en Sudelfeld voelt Koning Winter zich thuis. Optimale sneeuwcondities, gezinsvriendelijke accommodaties en pistes die blauw tot rood kleuren maken dit tot een wintersportbestemming voor de hele familie. De grootste winterse troef is Duitslands langste verlichte piste, in Hocheck. Boarden en skiën kan hier tot 21.00 uur.

Skiën tot laat in het seizoen
Tot ver in mei ski je in de Zugspitz-Region, het sneeuwzekere gletsjerskigebied van de Zugspitze, met 2.962 meter de hoogste berg van Duitsland. Verwacht moeilijke FIS-afdalingen voor alpineskiërs in het klassieke skigebied van Garmisch-Partenkirchen en 658 kilometer aan langlaufloipes. Cool overnachten doe je in het Iglu-Dorf, waar ook een ijsbar en restaurant voor een dampende kaasfondue te vinden zijn.

Aangename culinaire après-ski
In het genoeglijke Ruhpolding krijg je het skiën onder de knie op de Westernberg en Unternberg. Wie z’n sporen op de ski’s al heeft verdiend, pakt de skibus naar Seegatterl of toert richting de Winklmoos Alm-Steinplatte. Met de culinaire après-ski zit het ook goed: de Allgäuer Bergkäse smaakt erg lekker met een Duits biertje.

Spectaculair uitzicht voor durfals
Oberstdorf biedt sneeuwzekerheid van half december tot begin mei. Afwisselende moeilijkheidsgraden, goed geprepareerde langlaufloipes en geruimde winterwandelroutes maken deze skiregio geschikt voor alle type wintersporten. De vijf skigebieden sluiten aan op het Kleinwalsertal in Oostenrijk. Met als hoogtepunt: het spectaculaire uitkijkplatform, alleen te bereiken via een houten pad langs de bergwand.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.