Boris Jeltsin heeft zijn eigen museum

De voormalige Russische president Boris Jeltsin heeft zijn eigen museum. “Vandaag viert Rusland de geboortedag van Boris Jeltsin. Hoewel, viert: aan de voorganger van Poetin wordt niet graag teruggedacht. Behalve dan in zijn nieuwe museum”, zo schrijft de Volkskrant vandaag. Rusland heeft bij wet bepaald dat er voor elke president een dergelijk centrum moet komen, waarin zijn daden worden gememoreerd, dus daarmee heeft Poetin ook vast zijn plekje in de eeuwigheid gereserveerd.

Boris Jeltsin was president van 1991 tot en met 1999, waarna Poetin het roer overnam. Jeltsin overleed in 2007 op 76-jarige leeftijd. Volgens Wikipedia staat hij in Rusland vooral bekend als ‘de sloper van de Sovjet-Unie’. Zijn museum is te vinden in Yekaterinburg, aan de Boris Yeltsinstraat 3.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.