Budgettip: Tenthuisje voor je fietsvakantie in Frankrijk

Een fietsvakantie hoeft helemaal niet duur te zijn. Als je van plan bent om naar Frankrijk te gaan kun je dit jaar gebruik maken van een nieuwe budget-accommodatie: La Tente Bivouac, geschikt voor reiziger en fiets. De tent is gebouwd op palen en bevat een luchtbed voor 2 personen en een stroomaansluiting. Eronder is een picknicktafel en ruimte om de fietsen te stallen. Je vindt het tenthuisje op de Castels Camping Le Garangoire in de Vendée. Prijs € 26/nacht.

Aandacht voor fietsers en wandelaars bij Les Castels Campings
Ook andere Castels Campings spelen in op de groeiende trend van wandel- en fietsvakanties. Zij zijn bevoorrecht met de unieke ligging op natuurterreinen, veelal in de achtertuinen van historische monumenten, verspreid door heel Frankrijk. Hier enkele opvallende diensten voor fietsers en wandelaars:

Bakfietsen en e-bikes in Bretagne
Te huur voor gasten van Domaine des Ormes in Dol-de-Bretagne, evenals tandemfietsen en mountainbikes. Tevens uitgifte van diverse fietsroutes waaronder een rondje Mont Saint-Michel.

Gratis fietsen voor vogelspotters in de Baie de Somme – Picardië
Domaine de Drancourt, in het waterrijke gebied van de Baie de Somme, langs de noordkust van Frankrijk is een ideale spot om zeehonden te bekijken of zeldzame vogels te spotten. Gasten van een chalet hebben 2 fietsen ter beschikking om via het nabijgelegen fietspad op observatietour te gaan.

Mountainbiken en wandelen in achterland Provence
Domaine de la Bergerie ligt aan de poorten van het Esterel Massif, een prachtig ruig natuurgebied met talloze wandelroutes. In juli en augustus zijn er gratis wandeltochten van een halve dag met gids door het Massif. Op een half uur van de camping ligt het Roquebrune Massief, geliefd bij mountainbikers. In deze contreien vindt ook elk najaar de bekende mountainbike wedstrijd Roc d’Azur plaats (5-9 oktober). Mountainbike te huur bij de camping.

Trekkersformule Compostella-gangers in de Gers
Camping Le Camp de Florence in de Gers bevindt zich aan de pelgrimsroute Santiago de Compostella en biedt een speciale overnachtingsformule voor 1 of 2 nachten in een chalet of mobilhome inclusief ontbijt en diner (m.u.v. juli en augustus). Voor bedevaartgangers met tent geldt een speciaal trekkerstarief van € 5 en ook de eventuele meegebrachte ezel of paard is welkom voor € 2,60.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.