Dresden: stad die van groen houdt

Dresden blijft een stad in beweging, te oordelen naar het aantal omvangrijke culturele bouwprojecten. Begin 2017 opent de nieuwe concertzaal het Kulturpalast, thuisbasis van de Dresdner Philharmonie. Op Kraftwerk Mitte verrijst een nieuwe industriële hotspot voor de Staatsoperette en het tjg. theater junge generation. Daarnaast spreekt de al meer dan 20 jaar durende herbouw van het Residenzschloss en de nieuwbouw in barokke stijl op de Neumarkt bij de Frauenkirche tot de verbeelding.

Natuurbehoud

‘Organic’ hip? Jazeker. Maar in Dresden gaat het om meer dan een modegril. Van oudsher staan natuurbehoud en alternatieve levenswijzen hier hoog in het vaandel. Wist je dat de grondlegger van de homeopathie uit Dresden kwam? De Duitse arts Samuel Hahnemann startte de beweging eind 18e eeuw. De buitenwijk Weisser Hirsch ontwikkelde zich tot een beroemde spabestemming met vernieuwende methodes. Nog steeds vinden gezondheidsproducten met het label ‘Made in Dresden’ gretig aftrek, en dat al lang niet meer alleen bij treehuggers.

Groene stad

Met meer dan 62 procent bossen, groene ruimtes en parken is Dresden een van de groenste steden van Europa. Het Nationale Park Saksische Schweiz met de wereldberoemde Bastei, het Ertsgebergte en Saksische Elbland met z’n wijngaarden en kastelenparken liggen op slechts 30 minuten treinen vanaf het centrum van Dresden. In 2016 viert Duitsland de natuur met talrijke activiteiten en campagnes onder het motto ‘Vakanties in het hart van de natuur; de nationale en natuurparken van Duitsland’.

FOTO: Het stadsaanzicht van Dresden. Copyright: Sven Döring/Dresden.de

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.