‘Geopaden op de stuwwal’ wandelroute van het Jaar

‘Geopaden op de stuwwal’ is uitgeroepen tot ‘Wandelroute van het Jaar 2016’. De auteurs van deze wandelgids voeren je in twaalf landschappelijk fraaie wandelingen door het gebied tussen Kleve, Mook, Groesbeek, Beek-Ubbergen en Nijmegen.

Jaarbeurs

De jury reikte de Wandeltrofee, die aan de uitverkiezing is verbonden, vandaag uit aan de auteurs Henk Blaauw, Lex Kempers, Jo Louppen en Jan Noordik op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht. In totaal waren vier wandelgidsen en twee wandelnetwerken genomineerd voor de onderscheiding.

Volgens het juryrapport stak de winnaar met kop en schouders boven alle andere wandelpublicaties uit. “Een fraai uitgegeven gids over een boeiend thema. De auteurs, (ex-)wetenschappers verbonden aan de Radboud Universiteit, weten hun kennis van de geologie van het landschap op voortreffelijke wijze over te brengen. De informatie is helder en beknopt en leidt nergens af van waar het in essentie om gaat: de wandeling.”

Oeroud landschap

Joost Vermeulen, jury-voorzitter: “Aan de hand van de uitgave leer je als wandelaar dit oeroude landschap, gevormd in de voorlaatste ijstijd ruim 160.000 jaar geleden, als het ware lezen. Dat de routes in het veld niet zijn gemarkeerd, leidt nergens tot problemen. Met deze gids in de hand zijn alle wandelingen prima te volgen. En ten slotte: er is in combinatie met de gids ook een prima website waarop de tracks te downloaden zijn.”

‘Geopaden op de stuwwal’ is de opvolger van ‘De mooiste boswandelingen van Nederland’ van auteur Jan Ensing. De onderscheiding is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee het wandelen in binnen- en buitenland wil stimuleren.

Volledige vermelding: 

 

Geopaden op de stuwwal

Henk Blaauw, Lex Kempers, Jo Louppen en Jan Noordik

Uitgeverij Matrijs

Prijs: € 12,95

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.