Indianenstammen in boek gered voor later

FOTO: Een van de foto’s van Hannelore uit het boek.

Hannelore Vandenbussche

Hannelore onderweg.

De Belgische fotografe Hannelore Vandenbussche heeft het boek “Before They Pass Away – De verhalen achter de foto’s” uitgegeven. Ze specialiseerde zich in reisfotografie, portretten en reportages. Van 2010 tot 2013 reisde ze met Jimmy Nelson en cameraman Bram Vis naar alle uithoeken van de planeet. Hannelore woont en werkt in Amsterdam.

Inheemse stammen

Jimmy Nelson werkte aan het fotoproject Before They Pass Away. Een boek dat de laatste inheemse stammen heeft vastgelegd in hun natuurlijke omgeving. Stammen die tradities in ere houden, maar die tegelijkertijd langzaam worden ingehaald door de moderne tijd.
De foto’s vertellen een prachtig verhaal, maar hoe was het om deze foto’s te maken? Hoe kon de fotograaf deze stammen vinden en wat moest de crew doorstaan om deze prachtige beelden te kunnen schieten?
Fotograaf Hannelore VandenBussche vergezelde Nelson drie jaar lang als zijn assistent naar alle uithoeken van de wereld. Nu vertelt ze haar persoonlijke verhaal in Before They Pass Away. De verhalen achter de foto’s.

Persoonlijke ontwikkeling

Ondanks extreme temperaturen, fysieke ontberingen en onvoorstelbare reis-en levensomstandigheden, lukte het de crew in contact te komen met onbekende culturen. De ontdekkingsreis had niet alleen impact op de in beeld gebrachte stamleden, maar zou ook Vandenbussche en haar reisgenoten voorgoed veranderen.

Waarom dit boek?

  • Ervaar de extreme reizen door Hannelores ogen.
  • Kijk mee achter de schermen hoe een fotokunstenaar te werk gaat.
  • Een deel van de opbrengst van het boek wordt geschonken aan het Wereld Natuur Fonds.
  • Bekijk een fragment van het boek.
  • Bezoek ook de website bij het fotoproject.

Before They Pass Away
De verhalen achter de foto’s

Hannelore Vandenbussche

€ 28,50
304 blz.
Hardcover met linnen omslag en leeslinten
ISBN/EAN:
978-94-92037-18-3

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.