Naar Frankrijk voor EK Voetbal

Natuurlijk iedereen had gehoopt deze zomer te kunnen genieten van een flitsend Nederlands elftal tijdens het vijftiende EK voetbal, dat zich van 10 juni tot 10 juli 2016 in Frankrijk afspeelt. Maar ja, het is allemaal anders gelopen. De echte voetbalfan zal echter toch koers zetten naar het zuiden om de topspelers te kunnen zien en omdat zo’n trip zich prima laat combineren met een vakantie in Frankrijk hierbij wat gegevens die handig zijn om te weten.

Voor het eerst in de geschiedenis nemen 24 landen deel aan het EK. En dat zorgt voor een vol programma met 51 wedstrijden, die worden gespeeld in tien stadions:

  • Bordeaux – Stade Matmut Atlantique Lens – Stade Bollaert-Delelis
  • Lille – Stade Pierre Mauroy
  • Lyon – Stade des Lumières Marseille – Stade Vélodrome Nice – Stade de Nice
  • Parijs – parc des Princes Saint-Denis – Stade de France Saint-Étienne – Stade Geoffroy Guichard Toulouse – Stadium de Toulouse

Fan Zones

Er worden 2,5 miljoen toeschouwers verwacht en om die allemaal te kunnen amuseren en fêteren zijn de voorberei- dingen al in volle gang. De stadscentra krijgen bijvoorbeeld grote Fan Zones met enorme beeldschermen zodat de wed- strijden ook buiten het stadium zijn te volgen. Ook komen er speelhoeken voor de allerjongste voetballiefhebbers. En reken maar dat duizenden café’s en restaurants speciale avonden organiseren rond de wedstrijden. Uiteraard staan ook alle lokale horecabedrijven en toeristenbureaus straks klaar om de fans voor en na de wedstrijd te laten genieten van al het moois dat de steden verder te bieden hebben.

Kaartjes

En wil je als Nederlander op de tribunes van de stadions zitten? Kaartjes voor de wedstrijden scoren is nog niet zo eenvoudig, want deze worden niet vanuit de stadions verkocht. De meeste kaarten worden via de voetbalbonden van de deelnemende landen verspreid. Vaak stellen deze organisaties bij de inschrijving de eis dat de kaartjeskoper lid is of wordt. Dat is op zich wel een mogelijkheid, want de bonden van bijvoorbeeld Frankrijk en België staan ook open voor Nederlanders.

De prijzen van de kaartjes variëren van 25 euro tot 895 euro (de mooiste kaarten voor de finale in Parijs). Wie weet is het eigenlijk helemaal niet zo’n slecht idee om gewoon in de Fan Zone gratis te gaan genieten van het grote scherm. Met een croque-monsieur of een baquette saucisson in de hand, en een lekker glaasje erbij…

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.