Ontdek nieuwe gidsen op de Fiets en Wandelbeurs

Ben je toe aan wat nieuw voer voor fiets- en wandelplezier? Dan ben je aan het goede adres bij de Fiets en Wandelbeurs. In het weekend van 20 en 21 februari staan verschillende nieuwe fiets- en wandeluitgaven in de schijnwerpers. Van een pelgrimsweg door de voormalige DDR tot de Ruta-Ibérica; ook voor ervaren wandelaars en fietsers zijn er op de beurs nog gemoeg inspirerende routes te ontdekken.

Pelgrimsweg door de voormalige DDR
Guus Wesselink en Riet van Laake houden op de beurs niet alleen een lezing over de ‘Ökumenische Pilgerweg’ in het voormalige Oost-Duitsland, hun belevenissen zijn ook te lezen in ‘Vier vrije voeten – over prikkeldraad en zegeningen’. De eigen ervaringen verweven ze daarin met interviews met ex-DDR-inwoners. Op vragen als ‘wat is het verschil tussen het leven achter de muur van prikkeldraad en het leven nú?’ kregen ze soms verrassende antwoorden.

Wandelen in Skåne
Zweden is sterk vertegenwoordigd op de beurs en dat is natuurlijk ook een perfecte setting voor de presentatie van een wandelgids. De auteurs en fotografen Paul van Bodengraven en Marco Barten overhandigen zondag 21 februari de eerste uitgave van ‘Wandelen in Skåne’ aan de Zweedse ambassadeur Per Holmström. De nieuwe gids van One Day Walks Publishing omvat 21 dagwandelingen in de Zweedse regio, variërend in lengte van 6,7 tot 23 kilometer.

Frank van Rijn
Ook de beroemdste fietsreiziger van Nederland, Frank van Rijn, grijpt het event aan om zijn nieuwste boek onder de aandacht te brengen: ‘De hanen van de koning’. Met zijn kenmerkende vertelkunst en humor schetst Van Rijn zijn belevenissen in de boeddhistische wereld van Thailand, Laos en Cambodja. De auteur presenteert het boek na afloop van zijn lezingen over fietsen in Namibië, op zaterdag 20 en zondag 21 februari vanaf 11.00 uur.

Spanje-gidsen Benjaminse
Spanje is themaland van de beurs en daar sluit Paul Benjaminse met zijn nieuwste fietsgidsen naadloos op aan. Twee delen verschijnen er over de Ruta-Ibérica, die van Pau in Zuid-Frankrijk naar Madrid, Lissabon en Sevilla loopt. Nieuw is ook de uitgave over de Zilverroute. Deze 1000 km-lange pelgrimsroute van Sevilla naar Santiago de Compostela is inmiddels uitgegroeid tot een begrip binnen Spanje.

Pirola
Bij de stand van uitgeverij Pirola zijn vijf nieuwe fietsgidsen beschikbaar die volop inspiratie bieden voor nieuwe tochten en avonturen. Deel 2 van ‘De groene weg naar de Middellandse Zee’ zag onlangs het levenslicht, evenals ‘De groene valleien fietsroute’ (van Boulogne-sur-Mer naar de Moezel) en deel 2 van Reitsma’s Route naar Rome (van de Bodensee naar Florence). De gids ‘Spoor van de vrijheid’ volgt de lange weg van de geallieerden voor de bevrijding van Europa. Patrick van der Doef beschrijft in ‘Ontdek Parijs op de fiets’ de talloze hoogtepunten en bezienswaardigheden in de Lichtstad.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.