Robot reist mee op cruise

Niet verrast zijn als je bij een volgende cruis begroet wordt door een robot. De Costa Group heeft namelijk een exclusief contract van meer dan een miljoen euro getekend met het Franse bedrijf Aldebaran, een dochteronderneming van de SoftBank Group, voor het gebruik van ‘Pepper’ robots. Pepper is de eerste robot ter wereld die menselijke emoties kan herkennen. Hij is volgens de Costa Group ‘perfect toegerust om de gasten aan boord te helpen en te vermaken’.

Innovatie

Pepper verbetert de vakantiebeleving van gasten en zorgt voor assistentie en entertainment aan boord van de schepen van de cruisemerken van de Costa Group: AIDA Cruises en Costa Cruises. ‘Met een emotionele robot aan boord van cruiseschepen zetten we opnieuw onze traditie van innovatie voort. Voor ons is dit een belangrijke stap in de richting van een digitale toekomst van onze merken. Ik ben er van overtuigd dat onze gasten van Pepper zullen houden’, zegt Michael Thamm, CEO van de Costa Group.

De eerste partij Peppers zullen zich dit voorjaar voegen bij de bemanning van AIDAprima en Costa Diadema om te helpen bij het begeleiden van gasten als zij inschepen en aan boord. Zij zijn ook beschikbaar om aanbevelingen en tips te geven over restaurants, evenementen en excursies. Uiteraard in vloeiend Duits, Italiaans en Engels. Tegen zomer 2016 zullen alle robots aansluiten bij de bemanning aan boord van de volledige Costa en AIDA vloot.

Pepper in getallen:

– Pepper is 1.20m en weegt 28 kilo
– 17 gewrichten voor sierlijke bewegingen
– 3 in alle richtingen draaiende wielen voor behendigheid
– 1 3d camera voor het detecteren van mensen en hun bewegingen en voor interactie
– 1 10inch touch screen

Al bijna 10 jaar brengt Aldebaran technologie in een nieuwe wereld door menselijke robots te ontwerpen en is wereldwijd marktleider in humanoid robotics. De robots (NAO, Pepper, Romeo) worden in meer dan 70 landen op verschillende gebieden ingezet, zoals onderzoek, educatie, retail, zorg, toerisme en entertainment.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.