Rollei komt met carbon lichtgewicht reis-statief

Reizen en fotograferen zijn eigenlijk wel een 2-eenheid. Want ja, je wilt natuurlijk wel graag ‘tastbare’ herinneringen overhouden aan de leuke momenten die je onderweg hebt meegemaakt. Voor mensen die van hun fotografie liefst iets meer maken dan van de ‘rits-klak-kwaliteit’, kan het heel handig zijn om een statief bij je te hebben. Om bijvoorbeeld de net iets mooiere foto te maken in de slechte lichtomstandigheden in dat bijzondere Italiaanse kerkje of door een ochtendnevel op een betere manier te pakken. Een statief is dan handig, maar vaak een onhandelbaar ding om met je mee te zeulen. Vanuit die gedachte is Rollei aan het werk gegaan. Het merk komt daarom deze maand (feb. 2016) met een carbon statief. Niet alleen stevig van kwaliteit, maar ook van prijs: 229 euro.

Zeulen

Henk Gernand, Country Manager Benelux bij Rollei: “Als je mooie foto’s wilt maken is een statief onmisbaar, maar zeulen met een groot en zwaar statief is niet ieders hobby. Zeker als je op reis gaat wil je zo min mogelijk dragen. Dit statief sluit perfect aan op deze wensen. Licht, compact en toch robuust en stabiel.”

Imaging beurs

Camerafabrikant Rollei presenteert tijdens de Professional Imaging beurs op 12 tot en met 14 maart in Nijkerk dit nieuwe statief, de Rollei Compact Traveler No. 1 Carbon. Het statief is ideaal voor op reis, want met 980 gram is dit statief zeer licht in zijn klasse en is opgevouwen slechts 33 cm lang. Het statief is zo licht omdat het gemaakt is van 7 lagen kruislings geweven carbon. Daardoor kan de Compact Traveler zonder moeite een camera tot 8 kilo dragen.

Ook monopod

Het statief beschikt over een aluminium statiefkop waarmee foto’s in 360 graden gemaakt kunnen worden. Camera’s kunnen met behulp van de speciale quick-release plaat eenvoudig en snel bevestigd en losgekoppeld worden. Daarnaast is het statief zeer flexibel en kan het tevens als monopod gebruikt worden. Door de geïntrigeerde spikes staat het statief bovendien stabiel op onverharde ondergronden. De Rollei Compact Traveler No. 1 Carbon wordt standaard geleverd met een schouderriem, inbussleutel, quick-release plaat en draagtas.

Specificaties
Maximale werkhoogte: 142 cm
Minimale werkhoogte: 34 cm
Verpakkingsgrootte: 33 cm
Maximale belasting: 8 kg
Gewicht inclusief statiefkop: 980 gram

Prijzen en beschikbaarheid
De Compact Traveler No. 1 Carbon is beschikbaar vanaf begin februari voor een adviesprijs van €229,- Het statief is verkrijgbaar in het zwart en zwart/oranje. Voor meer informatie bezoek: http://revolution.rollei-foto.com/

Rollei Compact Traveler

Rollei Compact Traveler

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.