Romantische mini-vakanties met de auto

Wat zijn jouw plannen tijdens het komende valentijnsweekend? In heel Nederland, maar ook in België zijn volop leuke steden die het decor kunnen vormen voor een onvergetelijke Valentijnsdag.

Voor een romantische wandeling rijd je met de auto naar Den Haag. Wandelend door de binnenstad komt je vanzelf alle leuke valentijnsacties tegen. Zo kun je in het museum van Communicatie jullie liefdesverhaal toevoegen aan een tentoonstelling over de eeuwige liefde. En ‘love is in the air’ beleef je letterlijk in de Haagse Toren, waar een speciaal Valentijnsmenu wordt geserveerd. Zo’n wandeling is misschien niet een heel originele activiteit, maar als je naar de boulevard in Kijkduin loopt, verandert dit. Hier kun je namelijk een tegel laten maken ter ere van jullie liefde voor de Walk of Love. Met het strand en de zee op steenworp afstand is dit een perfecte locatie voor romantiek.

Wil je toch meer een vakantiegevoel ervaren en het land uit? Dan is Gent in België een aanrader. Vanaf Utrecht rijd je hier in in ongeveer 2 uur naartoe. Je kent Gent misschien van de prachtige kathedralen en de mooie oude binnenstad. Loop door de gezellige straten en vergeet het Werregarenstraatje niet. Dit straatje verandert voortdurend van uiterlijk, omdat straatkunstenaars hier vrij hun gang mogen gaan met als resultaat schitterende graffiti. Voor cultuurliefhebbers is dit een topbestemming, maar avonturiers zullen zich ook vermaken. Stap in een Canadese kano en peddel samen door de historische binnenstad. Maak gebruik van het valentijnsarrangement en geniet van het varen, champagne en een versnapering.

‘s Avonds ziet de stad er weer heel anders uit met alle verlichte gevels en pleinen. Maak daarom na het diner de lichtwandeling. Ga vooraf iets drinken in het alleen door kaarslicht verlichte café Rococo voor een toepasselijke start van je wandeling! Heb je naast het stadsleven behoefte aan de natuur? Ga dan naar het Bourgoyen-Ossemeersen gebied. Dit is perfect voor de zondag, waarop er in de stad minder activiteiten zijn.

Meer inspiratie nodig? Bekijk en vergelijk wat alle 10 valentijnssteden voor je in petto hebben en kies wat bij jullie past!

FOTO: Samen op pad naar Den Haag? foto Elkedagvakantie.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.