‘Stijging camper-reizen naar Canada’

Met de camper op vakantie naar Canada of Nieuw Zeeland wordt steeds populairder onder Nederlandse vakantiegangers. Met name Canada is een favoriete bestemming om te bezoeken met de camper. Dat blijkt uit de gegevens van online reisorganisatie WTC.nl.

De reisorganisatie ziet een stijging in het aantal reizigers dat ervoor kiest om op vakantie te gaan naar Canada en Nieuw Zeeland. De populariteit van Canada steeg dit jaar met maar liefst 47% en 22% bij Nieuw Zeeland. Deze stijging zorgde wel voor een daling in het aantal geboekte campervakanties naar Australië en de USA. Bij de USA was een daling van 10% te zien, bij Australië was dat 3%.

Air Canada

Dat zijn opvallende cijfers. Waar heeft dat mee te maken? Geld is natuurlijk een belangrijk aspect. De koers van de Canadese dollar ten opzichte van de euro is op het moment gunstiger en redelijk stabiel. Dit in tegenstelling tot de Amerikaanse dollar ten opzichte van de euro. Daarbij zorgt de komst van Air Canada voor extra vliegcapaciteit tussen Amsterdam en Toronto. Dat zijn 1855 extra stoelen per week tijdens het hoogseizoen.

Een andere opvallende trend is dat deze campervakanties steeds vaker worden geboekt door gezinnen met kinderen onder de vijf jaar. Kinderen hebben op die leeftijd nog niet te maken met de leerplicht en ouders kunnen dus vakanties boeken die niet in de dure hoogseizoenen vallen. Australië is voor families de meest geliefde bestemming.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.