Tsjechië: loop eens in de wolken

Heb je ooit in de wolken gelopen? De skywalk in Dolni Morava biedt een spectaculair uitzicht vanaf de berg Králický Sněžník vanuit een uitkijkplatform met looping-achtige vormen. De hoge toren van hout en staal ligt op 1100 meter hoogte en hierdoor ligt deze constructie vaak in de wolken.

Vallei

De skywalk in het skigebied Dolni Morava werd in december 2015 geopend. Het project is niet alleen in Europa, maar ook in de rest van de wereld uniek. De skywalk ontstond binnen zes maanden en staat dichtbij de cottage Slaměnka, vlakbij de stoeltjeslift Sněžník. De totale hoogte is 55 meter en de top van de skywalk is makkelijk te bereiken met kinderwagens en rolstoelen.

Reuzengebergte

Je hebt uitzicht over de vallei van de rivier Morava, het Králický Sněžník gebergte en het Reuzengebergte. De echte durfals kunnen met een 101 meter lange glijbaan naar beneden glijden of op een net gaan liggen en geen hoogtevrees krijgen als ze naar beneden kijken. De architect is Zdenek Franek en hij vindt de abstracte vormen van de skywalk suggereren naar de chaotische vlucht van een nachtvlinder.
Meer informatie:
Elke dag geopend van 10:00-16:00
http://www.dolnimorava.cz/_en/sky-walk/

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.