10 opties voor een vakantiehuis op het water

Water is vaak een onderdeel van je zomervakantie of weekendje weg. Wie gaat er niet zwemmen, wandelen langs het strand of varen op een meer? Als je gek bent op water is een woonboot natuurlijk het ideale vakantiehuisje. Recreëren aan het water betekent een gevoel van vrijheid en ontspanning. Plons vanaf je terras in het meer, rivier of zee, lees eindelijk dat boek eens uit in je loungestoel op het dek en komt tot rust door het geluid van het kabbelende water. Zoek je een keer een aparte woonboot om de vakantie door te brengen? Dan heeft online verhuurder HomeAway hieronder een selectie van enkele bijzondere vakantieadressen op het water.

1. Modern drijvend vakantiehuis aan de Oostzee
Genieten van vrij uitzicht op de Oostzee kan in dit moderne en knus ingerichte drijvende vakantiehuis dat bereikbaar is via een eigen aanlegsteiger. Het beschikt over 3 verdiepingen, een groot terrasdek en de open keuken is geïntgreerd in de ruime woonkamer. Er zijn vijf slaapplaatsen en een comfortabele badkamer.
Te huur vanaf 206 euro per nacht.

2. Strakke woonboot met infrarood sauna in Duitsland
Aan de noordkust van Duitsland tegen de Poolse grens ligt een charmante woonboot in de haven van Ueckermünde. Een modern en strak interieur met twee slaapkamers en in de huiskamer een slaapbank waardoor het geschikt is voor 4 tot 5 personen. Op het dak is een terras van 30m² en wil je eens lekker zweten, de woonboot beschikt over een infraroodcabine.
Te huur vanaf 159 euro per nacht.

3. Een oase van rust in de Bahama’s
‘It’s better in the Bahama’s’ – tegen deze slogan van het verkeersbureau kun je weinig inbrengen wanneer je je vakantie doorbrengt op het eiland Andros in de Bahamas. De houten woonboot Sunset Point ligt in een kreek, heeft twee verdiepingen, drie slaapkamers, een grote lounge en veel buitenruimten. Ben je op zoek naar een ultieme rustplek met kristalhelder water en mogelijkheden om te zwemmen, vissen, kajakken en ’s avonds op een ligstoel de sterrenhemel te bewonderen, dan is deze locatie een aanrader. De woonboot ontleent zijn naam aan de geweldige zonsondergangen die hier te zien zijn.
Te huur vanaf 264 euro per nacht.

4. Jacuzzi op het achterdek
In het Canal du Midi onder Bordeaux ligt een verbouwde schuit met een tweepersoons slaapkamer met privé douche en bad, een slaapkamer met een bed en een babybox. Maar je zult voornamelijk buiten willen vertoeven op het terrasdek van 50m² met een jacuzzi. Wifi is beschikbaar in het benedendek. Het ontbijt wordt tussen 8.30 en 11.00 uur aan boord gebracht. Fietsen kunnen worden gehuurd om langs het kanaal te fietsen.
Vanaf 157 euro per nacht.

5. Varen en overnachten in stijl in Berlijn
Een paar dagen Berlijn verkennen en dan een weekje rondvaren in een woonboot over rivieren en meren. Je zal bekijks hebben want dit is een zeer moderne woonboot qua exterieur en interieur. Grote raampartijen verzekeren een goed uitzicht, er is slaapplaats voor zes personen, 1 badkamer en een toilet en een groot zonnedek terras. Je hebt geen vaarbewijs nodig en je kunt tot aan steden als Potsdam en Brandenburg varen.
Vanaf 205 euro per nacht.

6. Sleepless in Seattle
Het woord ‘woonboot’ doet in dit geval wat afbreuk aan deze accommodatie in Lake Union in Seattle. Deze woning was onlangs te zien het programma ‘Ultimate Homes’ op Discovery Channel. En ook het woord ‘sleepless’ zal niet van toepassing zijn want hier slaap je als een roos. Het betreft een volledig gerenoveerde drijvende villa van twee verdiepingen met 3 slaapkamers, 2 badkamers , hot tub, internet en een strak interieur.
Vanaf 338 euro per nacht.

7. Zeeziekvrij op woonboot in Edinburgh
Heb je snel last van zeeziekte, dan zou je in deze woonboot moeten overnachten. Het Four Sisters Boatel is zo gebouwd dat je geen last hebt van kabbelend water. In overleg mag ook een huisdier mee aan boord.
Geschikt voor 6 personen en te huur vanaf 245 euro per nacht.

8. Drijvende vakantiehuizen in Limburg
Stijgt het water in de Maas, dan stijgen deze drijvende woning mee. Dat staat als een paal boven water met het slimme ontwerp van deze markante drijvende vakantiehuizen in Echt-Susteren in Limburg. Ruime woonkamers, sfeervolle aankleding, drie slaapkamers en een ruim terras. Neem je eigen boot mee en je kunt mooie boottochtjes maken door het Maasplassengebied. Ook steden als Thorn, Maastricht en Roermond zijn goed te bereiken.
Geschikt voor zes personen, prijs vanaf 97 euro per nacht.

9. Een villa op het water in San Diego
De San Diego baai is een van de mooiste natuurlijke havens in Amerika en de stad zelf is zeker de moeite waard om te verkennen. Voor kinderen zijn de attractieparken San Diego Zoo, Balboa Park en Sea World aanraders. Combineer het met mooie stranden en een walvis spotten excursie en je vakantie in deze ultramoderne woonboot wordt een avontuur om niet snel te vergeten. Het heeft een mooie open keuken, een slaapkamer en twee badkamers. Geschikt voor 4 personen.
Prijs vanaf 261 euro per nacht.

10. Uitzicht op Amsterdamse gracht
Uiteraard ontbreekt Amsterdam niet in het woonbotenaanbod. Aan de Da Costakadegracht ligt een ruime woonboot van 15 meter lengte en 5 meter breedte met twee slaapkamers en een badkamer, volledig uitgeruste keuken en vloerverwarming. Op het dak een terras.
Te huur vanaf 273 euro per nacht.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.