Voel je als een vogel met deze drone video’s

Als je de gemiddelde mens vraagt wat voor superkracht hij graag zou willen krijg je vaak het antwoord ‘Ik zou wel willen vliegen’. Nu zit dat er waarschijnlijk voorlopig niet in (zeg nooit nooit). Maar dan moet je maar met de best beschikbare optie doen, namelijk de wereld van boven zien. Je vliegt dan wel niet zelf, maar je kan wel meemaken hoe dat eruit zou zien. Voel je net een vogel met de 18 ‘View from above’video’s, gesponsord door Emirates en Boeing.

Grootst project
Het is een van de grootste luchtfilmprojecten dat ooit is uitgevoerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van drones. Het filmen is gedaan op 18 bestemmingen op vijf verschillende continenten, waaronder de hub van Emirates in Dubai en de thuisbasis van Boeing Commercial Airlines, Seattle.

Filmen met drones
Dankzij alle mogelijkheden met de drones in de lucht kon het projectteam nooit eerder vertoonde beelden creëren met hele precieze perspectieven, zelfs wanneer er gefilmd werd in hele smalle ruimtes, zoals in Vietnam waar de drones tussen de rijstvelden door raasden, of in Noorwegen waar ze tussen de bergspleten vlogen. De drones konden ook op plekken komen waar helikopters of vliegtuigen niet zouden kunnen komen, zoals in grotten of onder de bladeren in de Jungle. In Japan hebben de drones gefilmd tussen de takken van kersenbloesems en vlak langs steile watervallen en in Rio konden de drones verticaal boven het Maracanã Stadium zweven wat hele nieuwe perspectieven op het voetbalstadion opleverde.

De gemaakte films zijn te bekijken op viewfromabove.emirates.com, waarbij je de wereldbol kan draaien naar een van de 18 bestemmingen en zo je gewenste filmpje kan bekijken.

Om alvast een voorproefje te krijgen zie je hieronder het filmpje dat gemaakt is van Nederland:

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.