Zelf als ‘medicijnman’ aan het werk in Elburg

De A.Vogel tuinen bij Elburg zijn vanaf 2 mei weer geopend voor publiek. Hier worden de kruiden voor de gezondheidsproducten van A.Vogel ecologisch gekweekt. Nieuw onderdeel dit jaar is de Pluk- en Smultuin, waarin je verschillende kruiden, bloemen én planten kunt plukken en proeven. Gewoon tijdens het wandelen, vers van het land. Zo ontdek je nieuwe smaken en dat de natuur je gezondheid veel te bieden heeft.

Bloemen eten

De A.Vogel tuinen wil met de Pluk- en Smultuin bezoekers bewust maken van wat de natuur onze gezondheid allemaal te bieden heeft. Volgens hoofd A.Vogel tuinen Wilfred Schenk komt ons eten tegenwoordig vaak uit pakjes en zakjes en te weinig uit de grond. “Veel mensen weten niet dat je veel bloemen en planten gewoon kunt eten”, vertelt Schenk. “Van paardenbloemblad kun je een frisse salade maken en de bloemen van de Oost-Indische kers smaken heerlijk peperachtig, een beetje als waterkers.”

Gratis toegang

Een bezoek brengen aan de ecologische A.Vogel tuinen kan van 2 mei t/m 22 oktober. De tuinen zijn gratis te bezoeken en dagelijks geopend van maandag t/m zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur. Vanaf 2 mei is ook de Landgoedwinkel geopend en is één van de drie arrangementen te boeken. Op eigen houtje door de schilderachtige kruidenvelden wandelen? Dat kan natuurlijk ook. De informatieborden wijzen je de weg langs de geneeskrachtige kruiden, de productievelden en alle natuurbelevenissen, zoals het Blotevoetenpad, de Speeldernis, het Kruidentheehofje en speurtochten voor jong en oud.

De tuinen liggen op Landgoed Zwaluwenburg, aan de Eperweg tussen ’t Harde en Elburg. Voor meer informatie ga naar: www.avogel.nl/tuinen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.