De 10 leukste aanmeerplekken van Amsterdam

Op deze kaart vind je de hotspot langs de Amsterdamse grachten deze lente.

Op deze kaart vind je de hotspot langs de Amsterdamse grachten deze lente.

We hebben al kunnen genieten van het eerste lentezonnetje en dat vraagt om dagjes uit en leuke dingen doen. Als je in Amsterdam bent kun je als bootliefhebber de stad niet beter verkennen dan via de grachten. Dan kun je vanaf het water genieten van al het moois dat onze hoofdstad te bieden heeft. Maar waar kun je voor de koudste biertjes, lekkerste pizza’s en het terras met de langste zonuren nu het best aanmeren? Rederij Blue Boat Company is op onderzoek uitgegaan en presenteert de 10 leukste aanmeerplekken van Amsterdam.

1. Amstelhaven
Het grootste vlonderterras van Amsterdam vind je bij restaurant Amstelhaven. Plof hier na een dagje varen samen met je vrienden neer op één van de luie zitkussens. Pssst.. Hier blijft in de zomer het zonnetje het langst hangen, dus zorg dat je op tijd een plekje hebt!
Mauritskade 1 | www.amstelhaven.nl

Edel Amsterdam
Het is niet alleen het gezellige terras aan het water waardoor je hier wilt aanmeren. De kaart, die elke maand verandert, maakt een bezoek aan restaurant Edel Amsterdam zeker de moeite waard!
Postjesweg 1 | www.edelamsterdam.nl

Bierkoerier
Natuurlijk blijft de schipper nuchter, maar de rest kan prima een biertje nuttigen! Niets is vervelender dan een rondje door de grachten met lauw bier, dus bel je de bierkoerier. Spreek een punt en tijdstip af en ze bezorgen je goudgele rakkers tot in de boot.
www.biernet.nl

Riva
Bij restaurant Riva kun je terecht voor een heerlijke lunch, borrel of diner en is het mogelijk om met de boot aan te meren. Geen eigen boot? Blue Boat Company verhuurt dagelijks van 15 april t/m 9 oktober de Blue Sky Boat, een open sloep inclusief schipper!
Amstelboulevard 1 | www.caferestaurantriva.nl

Café de Ceuvel
Voor alle levensgenieters is er Café de Ceuvel, een fijn en biologisch café aan het water verstopt in Amsterdam Noord. Het terras heeft verschillende leuke plekjes waar je neer kunt strijken. Zo kan je eten in oude bootjes op de kade, maar ook vanuit een hangmat of op de schommel!
Korte Papaverweg 4 | www.cafedeceuvel.nl

San Marco
Heb je trek maar geen zin om van boord te gaan? Bij pizzeria San Marco komen de dampende pizza’s zó, via een speciaal doorgeefluik, bij jou aan boord.
Amstelkade 148 A | www.pizzeria-san-marco.nl

De Waterkant
De Waterkant is dé zomerse hotspot van Amsterdam West. Geniet hier vanaf je boot van een traditioneel Surinaams Parbo biertje of schuif aan op het zonnige terras aan de gracht.
Marnixstraat 246 | www.waterkantamsterdam.nl

IJscuypje
Bij IJscuypje kun je terecht voor ambachtelijk banketbakkersijs. Er is o.a. een salon gevestigd aan de Prinsengracht waar je makkelijk kunt aanmeren en de heerlijkste ijsjes haalt.
Prinsengracht 292 | www.ijscuypje.nl

Loetje aan ’t IJ
Loetje aan ’t IJ heeft een fantastisch uitzicht over het IJ en de haven. Tip: het is hier mogelijk om op je eigen boot te eten. Overleg dit wel eerst even met de medewerkers van het restaurant.
Werfkade 14 | www.loetjeaantij.loetje.com

Hannekes Boom
Een echte favoriet om lekker te eten met familie of  vrienden! Vlakbij het Centraal Station en omringd door water eet je hier origineel én duurzaam.  Ook hier is het mogelijk om op je eigen boot te eten.
Dijksgracht 4 | www.hannekesboom.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.