6 redenen om te gaan lenteskiën in Frankrijk

De lente is een prima tijd om te piste af te gaan in Frankrijk. Foto: OT Valfréjus.

De lente is een prima tijd om te piste af te gaan in Frankrijk. Foto: OT Valfréjus.

Je zou denken dat het wintersportseizoen afgelopen is nu de lente officieel begonnen is, maar in Frankrijk kan er nog gewoon geskied worden. Hoewel je dus misschien niet denkt aan wintersporten, is juist dit seizoen het optimale moment om te gaan skiën of snowboarden. In de Franse bergen is het dan ook de trend van 2016 en is er zelfs een speciale naam voor bedacht: Le Printemps du Ski, de “skilente”. Hieronder 6 redenen om deze lente te gaan skiën in Frankrijk.

1. Ideale sneeuwcondities
In de lente zijn de pistes in Frankrijk nog steeds in een uitstekende conditie. Door de hoogte blijft de sneeuw in de Franse bergen lang liggen en blijft verse poedersneeuw in optimale staat. Voor beginners is de lentesneeuw prettig om de eerste skimeters te maken, en de pistes zijn een stuk rustiger dan in het hoogseizoen.

2. Activiteiten na het skiën
In het voorjaar worden de dagen langer en heb je ook na het skiën nog voldoende tijd voor andere activiteiten. Zo kun je sneeuwroutes verkennen tijdens een sneeuwwandeling, met de slee of op sneeuwschoenen. De echte durfals kunnen paragliden, duiken onder het ijs of slacklinen. Wil je liever ontspannen, dan kun je helemaal tot rust komen dankzij de verschillende spamogelijkheden: een hete sauna, een openluchtbubbelbad by night of een massage die de kuiten losmaakt na een inspannende dag op de piste.

3. Party time of relaxen in de zon
Door de stijgende temperaturen is het aangenamer om buiten te feesten of te relaxen onder de warme zonnestralen. Je kunt je helemaal laten gaan op de terrassen die de verschillende après-skibars te bieden hebben. Er zijn ook veel concerten, festivals en evenementen in het voorjaar, zoals Subli’Cimes in La Plagne, waarbij zes bergtoppen worden ondergedompeld in verschillende sferen. Je kunt er ontspannen in een jacuzzi, met de kinderen naar de top vol elfen en feeën of waterskiën. In Les Arcs vind je de Les Arcs Spring Final, waar je kunt slacklinen, genieten van live concerten en dansen bij de beach party op de piste.

4. Korting, korting, korting!
In tegenstelling tot het hoogseizoen is het een stuk rustiger qua boekingen. Daardoor worden er fikse kortingen aangeboden en is er meer keuze in accommodatie.

5. Voor het eerst op de ski’s
Wie nooit geskied of gesnowboard heeft en niet zeker weet of het iets is, kan naar La Clusaz. Hier kun je als volwassene gratis op beginnersles, krijg je een gratis skipas en 50% korting op de huur van het materiaal. Ook in Les Menuires kun je op je eigen tempo ontdekken of skiën echt wel iets voor jou is. Wanneer je na twee dagen nog steeds niet overtuigd bent, krijg je al je gemaakte kosten terugbetaald. En in La Plagne kun je terecht als je al wel kunt skiën, maar nog geen echte professional bent die elke pistekleur al aandurft. Hier zijn namelijk speciale “Cool Ski”-pistes, die een subtiele hellingsgraad hebben en waar alleen maar rustig geskied mag worden. Heb je deze allemaal onder de knie, dan ben je klaar om het hele skigebied te verkennen.

6. Family ski
Ook voor wie met het hele gezin wil genieten van een heerlijke skivakantie is het voorjaar het optimale moment om te gaan. Er worden allerlei activiteiten en evenementen georganiseerd voor kinderen, zoals de Junior Foliz in Les 2 Alpes. Hier leren kinderen ‘s ochtends skiën en in de namiddag staan er allerlei leuke activiteiten op het menu. In Avoriaz kunnen kinderen hun energie kwijt in kookworkshops, introductielessen biatlon en spannende lasergames.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.