Amsterdam: Maximaal 100 hotels er bij

Amsterdam. Foto: CCO/YankoPeyankov

Amsterdam. Foto: CCO/YankoPeyankov


Amsterdam zegt voortaan standaard ‘nee’ tegen hotelplannen. Alleen bij uitzondering geeft de stad nog toestemming voor een nieuw hotel. Het aantal hotelkamers in de stad is de afgelopen jaren fors toegenomen. Van ruim 20.000 in 2010 naar 29.000 in 2015. Volgens de NOS krijgt Amsterdam volgens de huidige plannen nog ruim 100 nieuwe hotels, daarna gaat de rem erop.

In 24 uur reisnieuws vonden we verder nog:

Koning wil graag ijsberen zien bij opening Wildlands

BIJZONDER PLEKJE – Aan de rand van de Jordaanvallei, enkele kilometers van de stad Madaba vandaan, ligt Mount Nebo (de Nebo-berg). Op deze Bijbelse plek zou Mozes vóór hij stierf uitgekeken hebben over het Beloofde Land nadat hij zijn volk veertig jaar door de wildernis had geleid. Dit gegeven maakt de berg een belangrijke plek voor zowel Joden als Moslims als Christenen. Een plek dus waar alle geloven met elkaar verbonden zijn.
FOKKER MONUMENTFokker krijgt een eigen monument. In 2018 wordt op Schiphol Oost een gedenkteken neergezet waarin een echte staart van een Fokker 70 is verwerkt. Dan ook zet KLM, na bijna honderd jaar, zijn laatste Fokker aan de kant.
SNOWMOBILE HUREN – Je denkt dat het een gadget is, een speeltje voor mannen en jongens. Maar de snowmobile of sneeuwscooter is in Lapland een serieus vervoermiddel. Je moet het echt zien als de scooters die in Milaan de straten bevolken. (…) Zoals alles in een goed vakantieoord kun je die dingen hier dus huren. Met en zonder begeleiding, maar na een alcoholtest en met een autorijbewijs mag je deze dingen besturen.
OBSERVATIEDECK- Vrijdag is de ticketverkoop begonnen voor de nieuwste toeristische attractie van de stad: het observatiedek van de A’dam Toren. Vanaf 14 mei kunnen bezoekers voor 15 euro de bovenste verdieping van het 85 meter hoge gebouw bezoeken.
SCHIPHOL VERWELKOMT – Schiphol verwelkomt in de zomerdienstregeling, die op 27 maart van start gaat, drie nieuwe luchtvaartmaatschappijen: Jet Airways, Aeromexico en China Eastern Airlines. Ook wordt een fors aantal nieuwe lijndiensten aan het netwerk toegevoegd, zowel naar nieuwe als bestaande bestemmingen.

Een weekendje naar Malaalalaaga!

En dan nog dit:

In deze video inspiratie om betere foto’s te maken met je iPhone

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.