ANWB maakt overzicht parkeerkosten luchthavens

Wat kost parkeren bij een luchthaven en hoe reis je er op de voordeligste manier naartoe? De ANWB Kampioen publiceert een onderzoek naar de parkeerkosten van de zestien luchthavens in Nederland en net over de grens, die door de Nederlandse vliegreizigers worden gebruikt. Ook zet de redactie de reiskosten vanuit vijf steden van en naar onze grootse nationale luchthaven Schiphol op een rij.

Komende periode boeken veel vakantiegangers een vliegreis. Parkeerkosten van de verschillende luchthavens laten flinke verschillen zien. Zo mag de auto voor maar €34 twee weken stilstaan op de Duitse luchthaven Münster-Osnabrück. Ter vergelijking: met €136,60 is het reguliere tarief op Schiphol meer dan vier keer zo hoog. De andere door Nederlanders veel gebruikte luchthavens in Nederland, België en Duitsland zitten hier met hun tarieven tussenin.

Zonder auto wordt de reis naar veel luchthavens heel wat ingewikkelder. Want het gaat niet overal zo makkelijk als naar Schiphol, waar de trein de reiziger bijna tot aan de incheckbalie brengt. Alleen Eindhoven Airport is vanaf enkele steden zoals Amsterdam en Utrecht bereikbaar per bus. Voor de andere Nederlandse luchthavens moet de reiziger tenminste een keer overstappen. Rotterdam-The Hague Airport is alleen bereikbaar met een enkele buslijn vanuit de stad Rotterdam. Hetzelfde geldt voor de onderzochte buitenlandse vliegvelden.

Voor vijf steden zet de redactie van de Kampioen de reiskosten van en naar Schiphol op een rij. Het halen en brengen door de aardige buren of familielid uit de buurt is en blijft het goedkoopste als dat wordt vergeleken met het vervoer per taxi, trein of met de eigen auto die geparkeerd wordt.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.