De beste bestemmingen om te gaan voorjaarsskiën

De recente sneeuwval maakt voorjaarsskiën aantrekkelijk. Fotot: TUI Ferienhaus.

De recente sneeuwval maakt voorjaarsskiën aantrekkelijk. Fotot: TUI Ferienhaus.


De afgelopen week is er veel sneeuw gevallen in veel skigebieden. Dit zorgt ervoor dat voorjaarsskiën weer aantrekkelijk wordt voor veel mensen. CASAMUNDO, online aanbieder van vakantieaccommodaties, zag vorige week het aantal zoekopdrachten naar vakantiehuizen in skigebieden toenemen. De afgelopen maanden lagen de pistes er niet altijd even strak bij vanwege hoge temperaturen, maar de huidige omstandigheden zijn ideaal voor een weekje voorjaarsskiën. Wintersporters die een inhaalslag willen maken, doen er dan ook goed aan om af te reizen naar de sneeuw en zon. Casamundo.nl selecteerde drie wintersportbestemmingen inclusief accommodaties waar de pistes tot laat in het seizoen nog wit erbij liggen.

Chamonix
Een van de meest populaire gebieden in de Franse Alpen op Casamundo.nl: Chamonix-Mont-Blanc. Dankzij de hoge ligging is het hier tot ver in het voorjaar goed vertoeven op de pistes. Zowel families als gevorderde skiërs en snowboarders kunnen hier hun hart ophalen dankzij de variëteit van skigebieden en afdalingen. De afdaling van de Aiguille du Midi (3.842 m), de Vallée Blanche, is een onvergetelijke ervaring voor off-piste fanaten. En je kan overnachten aan de voet van de hoogste berg van Europa, de Mont Blanc. Het chalet ligt vlakbij het skistation is en ruimte biedt aan meerdere gezinnen of vriendengroepen.

Engelberg
Een insiderstip: misschien minder bekend bij het grote publiek, maar dat doet niets af aan de voorjaarsski mogelijkheden in wintersportgebied Engelberg in Zwitserland. Tot eind mei kunnen sneeuw- en zonliefhebbers hier prachtige afdalingen maken dankzij de gletsjer die boven de 3.000 meter ligt. De vele verse sneeuw die er valt, maakt het gebied een poederparadijs voor off-pistefans. Casamundo.nl beschikt over een vakantiehuis voor iedereen die nog even wil genieten van zon en sneeuw.

Stubaital
Het Stubaital in het populaire Tirol mag natuurlijk niet achterblijven. Met vier skigebieden komt elke wintersporter hier aan zijn trekken, van beginners tot gevorderden en van skiërs tot sneeuwschoenwandelaars. De troef van het gebied is de Stubaier gletsjer die sneeuwzekerheid tot juni garandeert, waardoor voorjaarsskiën bijna zomerskiën wordt. Het dorpje Neustift im Stubaital ligt vlak naast de Stubaier gletsjer en is het ideale uitgangspunt voor een skivakantie laat in het seizoen. Verblijf in een typisch Tiroler appartement in het dorp, inclusief sauna, met uitzicht over het dorp en winterse berglandschap.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.