Denemarken ontdekt als gezinsbestemming meivakantie

Denemarken is in de meivakantie populair bij gezinnen. Foto: VisitDenmark.

Denemarken is in de meivakantie populair bij gezinnen. Foto: VisitDenmark.

Gezinnen hebben Denemarken helemaal gevonden deze meivakantie. Steeds meer Nederlandse gezinnen gaan in de meivakantie naar Denemarken. Ze verblijven dan vooral in vakantiewoningen. Toerismeorganisatie VisitDenmark ziet bij deze verblijfsvorm in april-mei 2015 een stijging van 33% ten opzichte van 2014, in totaal zo’n 165.000 overnachtingen. En volgens verschillende reisorganisaties zet deze trend zich dit jaar voort.

Flinke stijging Nederlandse overnachtingen meivakantie 2015
Mette Carlsen, interim-directeur van VisitDenmark Nederland: “Vorig jaar kregen we in de meivakantie telefoontjes uit de Deense toerismesector met de vraag waar al die Nederlanders toch vandaan kwamen. Nu zien we dat ook heel duidelijk terug in de overnachtingscijfers, vooral bij de vakantiewoningen.”
De Deense vakantieparken hadden in april-mei 2015 in totaal ca 35.000 Nederlandse overnachtingen, een stijging van 94% ten opzichte van 2014. Bij de particuliere vakantiehuizen werden in totaal zo’n 130.000 overnachtingen van Nederlandse gasten geregistreerd, een toename van 23%.
Carlsen: “Denemarken telt tientallen vakantieparken en duizenden particuliere vakantiehuizen, veelal gelegen aan de kust van het eilandenrijk. Op de vakantieparken is veel te beleven, maar ook de Deense vakantiehuizen zijn ideaal voor gezinnen: omdat ze in particulier bezit zijn, zijn ze vaak van alle gemakken voorzien en compleet ingericht, zelfs met wasmachine en speelgoed. Meestal is er ook een ruime tuin met zandbak, glijbaan en schommel. De rustige ligging midden in de natuur, aan een doodlopende weg of op loopafstand van het strand spreekt ook veel ouders met jonge kinderen aan.
Behalve ruimte en kwaliteit zijn reisafstand, laagseizoenprijzen en attracties belangrijke factoren in het beslissingsproces. Familiepark LEGOLAND® is voor veel Nederlandse gezinnen een must in de meivakantie. Maar ook kamperen in deze periode van het jaar is steeds meer in trek. Deense campings komen dit jaar zelfs met aanbiedingen speciaal voor de Nederlandse meivakantie.

Reisorganisaties: vooral luxe vakantiehuizen, korte vakanties en LEGOLAND Billund
“Wij zien dat er steeds meer geboekt wordt door mensen die voor de eerste keer naar Denemarken gaan” stelt Alberta Lub-Drenth, directeur van Dansk.nl, de Denemarken Vakantiespecialist. “Ook drie generaties in één huis komt steeds vaker voor, zeker in de meivakantie. Het zijn vooral de luxere vakantiehuizen die bij ons worden geboekt en de vraag naar vakantiehuizen aan het water neemt toe.”
Brigitte Rennen, marketing manager bij NOVASOL Vakantiehuizen: “Wij zien een flinke stijging in de boekingen naar Denemarken. Wat bij ons voornamelijk heel goed wordt geboekt zijn de sauna vakantiehuizen, gevolgd door de spa vakantiehuizen.”
Eric Serrarens, manager sales en distributie van Pharos Reizen: “De 6-daagse korte vakantie naar Bork Havn aan de Deense westkust en de 12-daagse rondreis ‘Tem de Draak’ scoren momenteel goed in de meivakantie. LEGOLAND Billund blijft de absolute winnaar.”
Loes Knoop, product manager Denemarken bij Buro Scanbrit: “Wij zien een stijging in het aantal boekingen voor de meivakantie naar Denemarken. Populair dit jaar zijn korte vakanties met verblijf in vakantiewoningen. En LEGOLAND Billund doet het erg goed.”
Tamara Visser van Vakantiepartner Denemarken: “De Deense regio’s Zuidoost-Jutland en Noordwest-Funen blijven bij ons op nummer één staan. De korte reisafstand vanuit Nederland en de ligging nabij LEGOLAND zullen hier ongetwijfeld een rol bij spelen. Wellicht dat het nieuwe Brugwandelen in Middelfart vorig jaar ook heeft bijgedragen, want dat is natuurlijk een unieke belevenis.”

LEGOLAND: Wereldprimeur met koninklijke opening en grootste investeringsjaar ooit
In het bekende familiepark LEGOLAND Billund opent NINJAGO World, een 5000 m² groot gebied rond het ninja-thema en de populaire productlijn NINJAGO. Het nieuwe gebied omvat twee indoor attracties en drie outdoor activiteiten. De hoofdattractie is NINJAGO The Ride, waarbij bezoekers worden blootgesteld aan warmte, kou, wind en water. De attractie van 1200 vierkante meter werd in Canada vervaardigd en kan worden gezien als een wereldprimeur. Een geheel nieuwe technologie, speciaal ontwikkeld voor LEGOLAND, maakt het de bezoekers mogelijk met handbewegingen bijzondere krachten te ontwikkelen. De Deense prins Joachim en prinses Marie zullen de feestelijke opening op 19 maart bijwonen en als eerste een rit maken in de nieuwe 4D-attractie.
2016 is het grootste investeringsjaar in de geschiedenis van het LEGOLAND park. Naast het nieuwe themagebied komen er 24 NINJAGO kamers in Hotel LEGOLAND, dat direct te betreden is vanuit het park.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.