Droomreis voor duikers

De onderwaterwereld bij Belize

De onderwaterwereld bij Belize


Een reis door Midden-Amerika verrast de reiziger elke dag weer. Iedere hoek die omgeslagen wordt is het uitzicht anders en wacht een nieuw avontuur. Van noord naar zuid bezien begint het in Belize waar het Barrièrerif Reservaat dit jaar zijn 20e ‘verjaardag’ op de Werelderfgoedlijst viert. Charles Darwin beschreef het ooit als belangrijkste koraalrif van Oost-Indië en roemde de uitzonderlijke natuurlijke schoonheid en het feit dat zorgt voor een enorme biologische diversiteit. Hier vindt u het meest uiteenlopende ecosysteem ter wereld. En rekening houdend dat men schat dat nog maar slechts 10% van alle soorten zijn ontdekt, weten de onderzoekers dat het rif nog vele geheimen voor hen bewaard.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.