Vakantiehuizen in Nederland vallen onder de duurste van Europa

Friesland is een dure bestemming in de zomervakantie.

Friesland is een dure bestemming in de zomervakantie.

Een vakantie in eigen land is aantrekkelijk. Je hoeft niet zo ver te rijden en ook in Nederland is nog genoeg te ontdekken. Maar je bent niet goedkoper uit door niet de grens over te gaan. Vakantiehuizen in Nederland vallen onder de duurste van Europa, dat blijkt uit onderzoek van HomeToGo. Op de vijfde plek, net onder Griekenland (€820) en Spanje (€807), betaalt je gemiddeld €806 voor een weekje in de zomer. Reizigers die de zomervakantie in eigen land
willen doorbrengen betalen 42,5% meer in deze periode. Prijzen stijgen in de zomer meer vergeleken met Duitsland (15,8%), maar niet zoveel als in Denemarken (84,6%) of Zweden (71,1%).

Waddeneilanden
De Waddeneilanden zijn ook duurder in de zomer, we zien een verschil van 42,2% met de lente. Uitwaaien op Texel? Een week op dit eiland kost €290 meer in de zomer. Flexibel met vakantiedagen? Ga dan in de lente wanneer prijzen 37% lager liggen.

Stedentrip
Amsterdam is een van de duurste steden in Nederland. Het prijsverschil tussen lente en zomer is niet heel groot, maar in juli/augustus betalen bezoekers toch €79 minder voor een week. Een goedkoper alternatief is Rotterdam, waar je voor de helft van het geld een appartement kunt boeken.

Curacao
Curacao als populaire vakantiebestemming voor Nederlanders, ligt aan de dure kant (€1104) vergeleken met de Europese vakantiebestemmingen in deze analyse. Dit valt echter in het niet bij Aruba, waar men €1375 betaalt voor een week in de zomer (5,5% minder dan in de lente). Toch is dit de perfecte plek voor witte stranden en een duikles.

Ardennnen
Bij natuurliefhebbers zijn de Ardennen wel bekend, maar wist je ook dat dit dé plek is voor avonturiers met een klein budget? De prijs van een vakantiehuis ligt relatief laag en in de lentemaanden kan het nóg goedkoper (de zomer is 16% duurder).

Friesland
In Friesland ligt de prijs rond €724 per week in de zomerweken. Dit is zelfs duurder dan het Franse Normandië (€590) en Bretagne (€626). Zeeland is een goedkoper alternatief in eigen land. De beste tijd is april/mei, net voordat de prijzen met 40% stijgen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.