GaiaZoo breidt dit jaar flink uit

De komende jaren richt de uitbreiding van GaiaZOO in het Limburgse Kerkrade zich hoofdzakelijk op dieren van het Noordelijk halfrond; in de dierentuin aangeduid als ‘Taiga’. Verspreid over 2016 en 2017 worden onder meer kamelen en berberapen toegevoegd. Passend in de filosofie van GaiaZOO betreft het zeer natuurgetrouwe, ruime dierverblijven waar de bezoeker vrij bij de dieren kan lopen. Dat geldt ook voor de enorme volière voor tientallen trekvogels van de Taiga met de monniksgier, Europa’s grootste roofvogel, als blikvanger. Het eerste nieuwe project in 2016 betreft de bouw van een verblijf voor vier rode panda’s die hun leefgebied delen met Chinese muntjak-herten. Ook nieuw, maar niet tot de Taiga-collectie behorend, is de komst van de zeer zeldzame gouden leeuwaapjes.

Noorse stijl

GaiaZOO blijft in de toekomst investeren in nieuwe dierverblijven en verbetering van de service voor haar bezoekers. Zo wordt het gehele Taiga-gebied voorzien van een sfeervolle bestrating met gebakken klinkers en wordt er in Noorse stijl een Taigalodge gebouwd. Aan de rand van de toendra met bosrendieren kan de bezoeker hier, op een panorama-terras met open haard, genieten van koffie met gebak. Ook wordt het gehele park voorzien van gratis WiFi ten behoeve van de nieuw te ontwikkelen Gaia-App die als privé-gids voor elke bezoeker gaat functioneren.

Nieuwe honden

Naast al deze ontwikkelingen is er ook oog voor het verbeteren van bestaande dierverblijven. Zo zal het huidige verblijf voor Afrikaanse wilde honden worden verbeterd en uitgebreid met het oog op de komst van maar liefst negen nieuwe honden dit voorjaar. Om die reden verhuist een andere zeer bijzondere soort, de grootoorvos, naar een gloednieuw verblijf gelegen tussen de gorilla’s en de leeuwen. Binnenkort arriveren er ook nog vier struisvogels. In het gebied RainForest komen naast de prachtige gouden-leeuwaapjes ook een koppel felgekleurde geelvleugelara’s te wonen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.