Huur een camper of caravan via Camptoo – de ‘Airbnb on wheels’

Met Camptoo huur je een caravan of camper van particulieren, een beetje zoals Airbnb dus.

Met Camptoo huur je een caravan of camper van particulieren, een beetje zoals Airbnb dus.

Het hebben van een eigen camper of caravan is een dure aangelegenheid. Daarom kan het praktische misschien overwinnen en schaf je er geen aan. Maar wat nou als je wel graag gaat kamperen? Of misschien wil je het een proberen, voordat je er zelf een koopt? Nou om dat gat in de markt op te vullen is er nu Camptoo, ook wel de ‘Airbnb on wheels’ genoemd. De vergelijking zegt het eigenlijk al. In plaats van het verhuren van huizen van particulieren, kun je op deze website campers en caravans van particulieren huren. Dit peer-to-peer platform brengt huurders en verhuurders van campers en caravans bij elkaar en maakt een vakantie op wielen voor iedereen toegankelijk.

Airbnb on wheels
Steeds meer mensen geloven in een lifestyle waarbij we onze eigendommen met elkaar delen. Niet alleen om de portemonnee en het milieu te sparen, maar ook om het gevoel van sociale verbondenheid te ervaren. Camptoo speelt in op deze behoefte en biedt een deeleconomieplatform. Consumenten huren er een camper of caravan van medekampeerders. Deze voertuigen staan namelijk gemiddeld 48 weken per jaar stil en dat is zonde. Zo hoeft er minder geproduceerd te worden, gaan de kosten van het gebruik omlaag en beleven meer mensen de vrijheid van kamperen of roadtrippen in een uniek en persoonlijk kampeermiddel. Camptoo maakt zo een vakantie goedkoper, groener, gemakkelijker en avontuurlijker.

Van VW busje voor surftrip tot luxueuze alkoofcamper voor hele gezin
Camptoo beschikt over een gevarieerd aanbod van meer dan 200 campers en caravans in Nederland en enkele in het buitenland. Zo kun je bij Camptoo kiezen uit kleine/grote (sta)caravans, alkoofcampers, buscampers en
(semi-)integraalcampers – geschikt voor 1-7 personen, lekker back-to-basic óf juist van alle gemakken voorzien. Mogelijkheden voor een vakantie variëren van een luxe kampeerbeleving in een integraalcamper in de Algarve tot een surf-roadtrip langs de Spaanse kust in een authentieke met graffiti bedekte Volkswagen-buscamper. Voor families met kinderen is een kampeervakantie in een alkoofcamper met vertrek vanuit Nederland ideaal.

Hoe werkt het?
Op de website www.camptoo.nl kies je een camper of caravan uit die bij jouw reisplannen past. Je kunt hierbij filteren op bijvoorbeeld ophaallocatie, aantal en type bedden, prijs per nacht en voorzieningen zoals een keukenblok, douche en toilet. Heb je iets interessants gevonden, dan kun je vragen stellen aan de verhuurder of direct een reservering doen. Zodra de verhuurder akkoord is met jouw verzoek, voltooi je de aanvraag met een verificatieprocedure door je rijbewijs up te loaden. Camptoo checkt hierbij jouw identiteit en controleert op de geldigheid van je rijbewijs en BKR registraties. Vervolgens doe je een aanbetaling van 50% (tot maximaal €400,-) met iDEAL of je creditcard. De restbetaling voldoe je acht weken voor aanvang van de reis. De eigenaar wordt pas uitbetaald zodra jij de camper of caravan hebt opgehaald. Zo ben je altijd gegarandeerd van een voertuig. Om de betrouwbaarheid en kwaliteit te waarborgen, hanteert Camptoo een strenge selectieprocedure voor aanbieders van campers en caravans en wordt ieder voertuig gecontroleerd en schoon uitgegeven. Met Camptoo zijn zowel huurders als verhuurders goed verzekerd; een veilige kampeerervaring staat te allen tijde voorop.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.