Dit is het meest gezinsvriendelijk skigebied

De Oostenrijkse Zillertal Arena is uitgeroepen tot de meest gezinsvriendelijke wintersportbestemming. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek dat skireizenspecialist SnowTrex deed onder bijna 4.400 wintersporters uit 10 Europese landen. Het Tiroler skigebied sleepte met afstand de meeste stemmen in de wacht, gevolgd door het grote Trois Vallées in Frankrijk en het Italiaanse shoppingparadijs Livigno.

Ruime voorsprong

Skifamilies uit heel Europa – van Duitsland, Frankrijk en Polen tot Engeland en Nederland – werden uitgenodigd om deel te nemen aan het grote SnowTrex Familie Wintersportonderzoek 2015. In totaal stemden 4.368 wintersporters op hun familievakantie-favorieten. In de landen ranking die uit het onderzoek naar voren komt, staat Zillertal Arena met stip op nummer één (39%), gevolgd door Trois Vallées (18,3%) en Livigno (12,5%). Plaatsen vier tot en met tien worden bekleed door de wintersportbestemmingen Skicircus Saalbach Hinterglemm, Valfréjus, SuperDévoluy, Mayrhofen-Hippach, Schmittenhöhe-Zell am See, Garmisch-Classic en Meiringen-Hasliberg.

‘Toegankelijk en betaalbaar’

Naast de meest gezinsvriendelijke bestemmingen, werpen de onderzoeksresultaten ook een interessant licht op welke criteria het zwaarst wegen en welke gezinnen de absolute wintersportliefhebbers van Europa zijn. Families blijken bij het boeken van hun skivakantie vooral te letten op het aanbod van kinderlessen, groene pistes en snowparks voor beginners. De Poolse gezinnen zijn veruit de grootste wintersportfanaten: 55% gaat twee keer per jaar de piste op. Toch spelen ‘de toegankelijkheid van het skigebied’ (44%) en de ‘betaalbaarheid’ de belangrijkste rol bij het boeken van een gezinsvakantie naar de sneeuw. “De Zillertal Arena is met haar vele kinderfaciliteiten, mascotte FUNty en de vele makkelijke pistes een pionier op het gebied van gezinsvriendelijkheid te noemen”, aldus SnowTrex.

FOTO:Monica Dalmasso

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.