Kom bij de tuinbouwer thuis tijdens ‘Kom in de Kas’

Tijdens 'Kom in de Kas' kun je alles ontdekken over de tuinbouw.

Tijdens ‘Kom in de Kas’ kun je alles ontdekken over de tuinbouw.

Altijd benieuwd geweest naar de wereld achter die glazen kassen waar je altijd langs rijdt? Kom dan op zaterdag 2 april naar de 39e editie van Kom in de Kas. Het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw vindt plaats in diverse regio’s door heel Nederland. Ook in de Koekoekspolder in IJsselmuiden in de IJsseldelta zetten een aantal groenten- fruit- en bloemenkwekers de deuren van hun bedrijf weer geheel gratis en gastvrij open.

Activiteiten
Net als alle jaren is er genoeg te beleven tijdens de Kom in de Kas. Het thema dit jaar is: Tuinbouw is Boeiend. Er zijn vernieuwende en nieuwe unieke teeltbedrijven open, en je kunt volop kijken, ruiken, en proeven van de verschillende teelten en producten uit het tuinbouwgebied. Ook de boerenkapel is weer van de partij. Op de bedrijven kun je uitleg krijgen over allerlei boeiende thema’s. Kom kijken en proeven van Aardwarmte-aardbeitjes, komkommers en tomaten, Bezoek de Bloemenkas, Proef de Paprika, bekijk de perkgoedrobots en kijk naar de trek van Witlof in het donker. Zie hoe de computers de plantjes verzorgen en wat tuinbouw door vernieuwing en techniek kan. Voor de kinderen zijn er weer spannende attracties, zoals een echte klimtoren, een skelterbaan, diverse springkussens en proeverijen.

Koekoekspolder
De koekoekspolder is een poldergebied bij IJsselmuiden, gelegen in de IJsseldelta, en een duurzaam ontwikkelingsgebied voor de glastuinbouw. De Nederlandse glastuinbouw is een sector die qua techniek en innovaties voorop loopt. Niet alleen bij de productie en groei van de gewassen, maar ook in het omgaan met energie, meststoffen en gewasbescherming. Bij Kom in de Kas krijg je een kijkje achter de schermen van de Nederlandse glastuinbouw.

De deelnemende bedrijven herken je aan vlaggen en bewegwijzering. Wees milieubewust! Kom bij voorkeur op de fiets. In verband met een goede doorstroming en ter voorkoming van filevorming is er onder meer een eenrichtingsroute gemaakt.

Koekoekspolder, IJsselmuiden Zaterdag 2 april, 10:00-17:00 uur

Route: Hartogsweg, Verkavelingsweg en Tuindersweg te IJsselmuiden

Deelnemers:
Kwekerij Wouters Violen, Geraniums Spaanse Margrieten, Bolchrysanten
Hoogendoorn Kwekerij Tulpen, perkplanten, Zomerbloemen
Witlof Withlove C.V. Witlof
Mts. Gebr. Vahl Komkommer
De Tuindershoek B.V. Paprika
Belt Tomaten Tomaat
Aardbeienkwekerij Richard en Annet Kalter

Extra: Demo Championsleague Veebeoordeling

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.