Londen beste winkelstad volgens modekenners

winkelenstedentrip
De lente komt er weer aan en dat is de perfecte tijd voor een stedentrip. Dan wil je naast cultuur snuiven en lekker eten natuurlijk ook shoppen. Maar wat is nou de beste winkelstad? Londen heeft het beste winkelaanbod van Europa, dat blijkt uit onderzoek van de website Goedkoopstestedentrip.nl. Ook Antwerpen doet haar naam als modestad eer aan en behaalt een verrassende tweede plaats, ruim voor Milaan, Rome en Parijs.

Onderzoek
Winkelen behoort tot de favoriete activiteiten van Nederlanders tijdens een stedentrip. Maar naar welke Europese stad ga je het beste als je écht goed wilt shoppen? De citytrip vergelijker startte een onderzoek onder honderd professionals uit de mode industrie, personal shoppers en stylisten, en vroeg ze naar hun favoriete Europese winkelstad.

Londen
Maar liefst 36% van de bevraagde experts kiest voor Londen. “De stad is geliefd vanwege de vele verrassende winkels, nergens tref je verder zo’n diversiteit aan winkelaanbod”, vertelt Timothy Koppers, sitemanager van Goedkoopstestedentrip.nl. “In een wijk als Mayfair tref je een uniek aanbod aan exclusieve designerwinkels en warenhuizen, maar ga zeker ook naar de wijk Notting Hill waar je makkelijk een dag lang kunt struinen tussen de vele vintage boetieks en winkels van jonge Britse ontwerpers. Hier kan je nog voor kleine prijsjes bijzondere items kopen”.

samengevoegd

Antwerpen
Volgens 15% van de Nederlandse modeprofessionals gaan we voor de ultieme shoppingtrip slechts iets zuidelijk over de grens: de stad Antwerpen doet haar naam als modestad namelijk ook in het echt alle eer aan en eindigt op de tweede plaats. “Dat Antwerpen in het onderzoek op de tweede plaats eindigt verbaast mij niets” aldus Bart Maussen, directeur / eigenaar van de Amsterdam Fashion Week. “Antwerpen is nu eenmaal een modestad die bekende Belgische ontwerpers heeft voortgebracht. Sowieso zie je dat Antwerpen mooie modewinkels heeft en dat de beleving van shopping daar meer om het lijf heeft. De stad heeft allure en is dichtbij maar toch in het buitenland. Dat zal ook voor het bereiken van de tweede plaats ongetwijfeld ook een rol hebben gespeeld.”

Shoppingguide
De ondervraagde modekenners deelden ook hun tips m.b.t. de leukste winkels met Goedkoopstestedentrips.nl. Deze zijn tips zijn terug te vinden op de gratis downloadbare plattegronden van Londen, Antwerpen en Milaan.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.