Met stoere aanhanger kamperen in Europa

Het jonge Duitse bedrijf Campwerk heeft zijn activiteiten uitgebreid naar Nederland. Campwerk staat voor “kwalitatief hoogwaardige tenttrailers en daktenten die zijn ontwikkeld met het oog op de praktijk en met een stoer karakter”.

Het model tenttrailer dat Campwerk vanuit standplaats Mülheim produceert, is gebaseerd op de Australische tenttrailers, die ook in Europa steeds populairder worden. Met deze tenttrailers realiseerde Campwerk de laatste 3 jaar al een snelle groei in Duitsland.

Duitse kwaliteit

Campwerk is nu klaar voor uitbreiding naar Nederland. Eigenaar Michael Krämer (32) is zeer enthousiast over deze stap: “Wij zien Nederland als een écht tenttrailerland, waarbij de klant zeer kritisch en veeleisend zal zijn. Maar wij vertrouwen op onze Duitse kwaliteit, het nauwe contact met onze klanten en de ervaring die we de laatste jaren in Duitsland hebben opgedaan. Op basis daarvan zijn we zeker dat onze trailers ook succes zullen hebben bij onze westerburen.”

Ook transportaanhanger

De trailers van Campwerk kenmerken zich door een aantal dingen.

  • Zo is het uitgangspunt van de bouwer om het ‘buitenleven eenvoudiger te maken’. De tenten zijn dan ook in een oogwenk opgezet, door eenvoudigweg de rits van de sterke en weerbestendige PVC afdekking open te ritsen en door aan het tentdoek te trekken. De tent ontvouwt zich dan snel in de juiste vorm.
  • Tijdens de reis ligt de tent op de aanhanger, waardoor in de aanhanger ruimte genoeg overblijft om de bagage mee te nemen.
  • Overigens is hierdoor de aanhanger zonder tent ook gewoon als transportaanhanger te gebruiken, buiten het kampeerseizoen om.
  • Het doek dat wordt gebruikt is zogenoemd Australisch canvas, een zware kwaliteit (450g) vezel dat de voordelen van een natuurproduct als katoen verbindt met een high-tech materiaal als polyester. Het resultaat is een sterke, ademende stof dat zorgt voor een aangenaam klimaat, grote vormvastheid en dat extra is versterkt tegen scheuren.

De tenttrailers van Campwerk zijn er 2 modellen verkrijgbaar. De Economy is de kleinste oplossing met een bed van 210 x 175 x 10 cm. De Family is in verschillende delen op te delen. En wanneer de familie groeit, groeit de tent mee, tot wel 23 m2 leefoppervlak. Beide tenten zijn te verkrijgen op zowel een onroad als een stoer offroad onderstel. Vooral met de offroad versie verwacht het bedrijf het in Nederland goed te gaan doen.

Adventure daktent

Daarnaast biedt Campwerk De Adventure daktent. Deze daktent (éen van de weinige die niet in het groen of een zandkleur wordt geleverd) wordt op de dakrailing bevestigd en kan in enkele seconden aan de zijkant van de auto worden neergeklapt, zodat hier een afgesloten ruimte ontstaat. Door de geïntegreerde kuip en afsluitbare zijkanten, blijven vocht en slecht weer daar waar het hoort: ver weg buiten. Meer informatie via www.campwerk.nl. In het voorjaar van 2016 wordt een fysieke vestiging in Nederland geopend, waar alle producten van Campwerk worden getoond.

Het materiaal van Campwerk kan met het gezin meegroeien.

Het materiaal van Campwerk kan met het gezin meegroeien.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.