Moeders beheert de EHBO-kist onderweg

Uit onderzoek van ANWB Reisverzekering blijkt dat bijna twee op de drie Nederlanders de vakantie zorgvuldig plant. Maar liefst 90 procent van de vakantiegangers neemt maatregelen om zich voor te bereiden op onverwachte situaties.

Deze voorbereidingen staan in de top drie:

  1. geliefde thuisblijvers goed informeren (70%),
  2. het altijd paraat hebben van belangrijke noodnummers (60%),
  3. het meebrengen van alle benodigde medicijnen (56%).

Contact met thuisfront

Wat opvalt is dat 65-plussers op reis de banden met het thuisfront het beste onderhouden: respectievelijk 83 procent doet dit tegenover 70 procent van de vakantiegangers van andere leeftijden. Ook hebben zij vaker belangrijke noodnummers mee: 72 tegenover 60 procent. Kijkend naar de verschillen tussen mannen en vrouwen dan valt op dat vrouwen vaker een EHBO-set of toilettas bij zich hebben met de nodige medicijnen: 64% van de vrouwen denkt hieraan tegenover 49% van de mannen.

Samengestelde reizen

Ook is in het onderzoek gekeken naar het boekingsproces van vakantiegangers, waarbij twee derde aangeeft de reis vooraf helemaal te plannen (64%). Zo is het zelf samenstellen van een reis erg in trek, onder alle leeftijdsgroepen. Dit is niet typisch iets van de jongere generatie.

Hoe Nederlanders doorgaans hun vakantie boeken:

  • zelf de reis samenstellen, dus accommodatie en vervoer apart (55%),
  • een pakketreis boeken waarbij alles is inbegrepen (33%),
  • op de bonnefooi gaan en dus alleen het vervoer regelen en ter plekke voor een accommodatie kijken (7%),
  • de vakantie laten boeken door de reisgenoot (5%).

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.