Nederlanders gaan naar de zon in de meivakantie

Meer Nederlanders kiezen voor een zonvakantie in mei.

Meer Nederlanders kiezen voor een zonvakantie in mei.

Rond de meivakantie wordt het op de meeste zonbestemmingen ook weer echt mooi weer, ideaal dus om even aan de regen te ontsnappen. Meer Nederlanders kiezen dit jaar voor de meivakantie een veiliger bestemming. Door de recente aanslagen en de vluchtelingencrisis zijn Tunesië en Turkije uit de gratie. Portugal, Spanje, maar ook Griekenland laten grote stijgingen zien in het aantal boekingen, dat blijkt uit een analyse van Reisorganisatie WTC.nl voor de meivakantie.

Onveilig
Door de aanslagen is Tunesië volledig weggevallen als belangrijke zomerbestemming. Turkije raakt meer en meer in de greep van aanslagen en politieke onrust (-40%).

Populair
Portugal en Spanje worden beschouwd als veilige bestemmingen voor de meivakantie en zijn bovendien allebei goed geprijsd. Griekenland wint hier aan populariteit doordat het aanbod scherp in prijs is verlaagd. De precieze cijfers liggen als volgt: Portugal +58%, Spanje +37% (vooral Mallorca en Ibiza) en Griekenland +25%.
Reizigers kiezen in Portugal, Spanje en Griekenland vaker voor een appartement of bungalow in plaats van een (all-in) hotel. Dit laatste type vakantie is in deze bestemmingen namelijk prijstechnisch ongunstiger.

Uitkomsten
Andere uitkomsten van het onderzoek: de gemiddelde reisduur is gestegen van 9 naar 10 dagen. Het last-minute vertrek is gedaald met 10%; de klant boekt verder vooruit – circa 60 dagen voor vertrek in plaats van zoals vroeger 30 dagen. Touroperators hanteren nu al lage prijzen om zoveel mogelijk vooruitboekingen te behalen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.