Nieuw Deens Waddenzeecentrum medio 2016 open

Het nieuwe Deense Waddenzeecentrum (Vadehavscentret) in Vester Vedsted bij Ribe in het zuidwesten van Jutland, dat momenteel in aanbouw is, gaat half 2016 open. Het nieuwe centrum is ontworpen door het gerenommeerde Deense ontwerpbureau Dorte Mandrup Arkitekter in Kopenhagen. Opdrachtgevers zijn het Waddenzeecentrum en de gemeente Esbjerg, waar Vester Vedsted onder valt.
Het ontwerp van Mandrup werd door de jury geprezen als duurzaam, visionair en sierlijk. Het nieuwe centrum, dat groter en moderner wordt dan het oude, wordt volgens de jury een “didactisch en informatief centrum voor de toekomst”.
De Deense Waddenzee, door de UNESCO in 2014 tot Werelderfgoed uitgeroepen, vormt het grootste Nationale Park van Denemarken. Het centrum in Vester Vedsted is een belangrijke toegangspoort tot het Deense Waddenzeegebied. Vanuit het centrum worden regelmatig natuurexcursies geleid en in het gebouw vinden veel exposities plaats.
Meer informatie: www.visitdenmark.nl/zuid-jutland en www.vadehavscentret.dk

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.