Het Holland van vroeger komt tot leven in Keukenhof

Tijdens het Oud-Holland weekend komt het Holland van vroeger tot leven in Keukenhof.

Tijdens het Oud-Holland weekend komt het Holland van vroeger tot leven in Keukenhof.

Keukenhof is al het toppunt van Hollandse glorie, denk maar de miljoenen bloembollen, een draaiorgel, een poffertjesrestaurant en een molen. Maar dit weekend doen ze er nog een schepje bovenop. Van 1 tm 3 april kan het nóg Hollandser. Het Oud-Hollands Weekendin Keukenhof is het bewijs.

Oud-Hollands
Palingroker, nettenbreier en kuiper. De ambachtslieden demonstreren tijdens het Oud-Hollands Weekend hun Oudhollandse ambacht te midden van de bloemenpracht van Keukenhof. Samen met twee uitgestalde kaasmarkten, levende standbeelden van Oudhollandse figuren, dans- en muziekoptredens van klederdrachtgroepen, shantykoren en typisch Hollandse nostalgische fietsen leren bezoekers tijdens dit evenement het echte Holland van vroeger kennen.

Zuiderzeemuseum
In samenwerking met het Zuiderzeemuseum uit Enkhuizen wordt er in Keukenhof die dagen paling gerookt, een visser breit visnetten, de kuiper demonstreert tonnen maken en komt er een historisch beurtschip naar het park. Een beurtschip voer meestal onder zeil en over natuurlijke wateren, zoals het IJ, de Zuiderzee en het Haarlemmermeer.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.