Overijssel claimt: ‘Wij zijn dé fietsprovincie’

Fietsen in Overijssel. Foto: : 365dagenfietsen.nl

Fietsen in Overijssel. Foto: : 365dagenfietsen.nl


Met de site www.365dagenfietsen.nl en een speciaal actieplan claimt de provincie Overijssel dat het de fietsprovincie van Nederland is. Tijdens het NK Veldrijden in Hellendoorn werd het plan gepresenteerd.

Rijwielfabrikant

“De provincie Overijssel is met recht dé Bakermat van het fietsen in Nederland. Rijwielfabrikant Burgers te Deventer, opgericht in 1869, is immers de eerste Nederlandse fietsfabrikant. Direct daarmee verbonden is de start van de Vélocipède Club Deventer “Immer Weiter” in 1871, de eerste of één van de eerste wielrijdersverenigingen van ons land. Ook in de huidige tijd heeft Overijssel een stevige inbreng als het om fietsen gaat, zowel aan de productiekant als ook in het sportieve domein. Om alle kansen die er op dit gebied liggen optimaal te benutten, hebben verschillende partners de handen ineengeslagen en gezamenlijk het plan 365 Dagen Fietsen in Overijssel ontwikkeld”, zo luidt de motivatie van de initiatiefnemers.

Gastvrij Overijssel

Het plan 365 Dagen Fietsen in Overijssel is gekoppeld met het meerjarenplan Vrijetijdseconomie 2016 – 2020 van Gastvrij Overijssel, een provinciaal samenwerkingsverband van diverse toeristische partners in Overijssel. Fietsen is een belangrijk speerpunt voor toeristisch Overijssel, zowel voor de binnenlandse markt als ook voor de ‘dichtbij markten’ als Vlaanderen en Duitsland.

+1

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.