Paaseieren zoeken vanuit de lucht in het Aviodrome

Bij het Aviodrome kun je tijdens Pasen wel op een heel bijzondere manier paaseieren zoeken. Foto: Aviodrome/Libéma.

Bij het Aviodrome kun je tijdens Pasen wel op een heel bijzondere manier paaseieren zoeken. Foto: Aviodrome/Libéma.

Als je kinderen wel een beetje klaar zijn met het ‘gewone’ paaseieren zoeken, dan kun je eerste of tweede Paasdag naar het Aviodrome. Daar kunnen ze zelf een echt vliegtuig besturen en van daaruit ook nog eens naar paaseieren speuren. Tijdens de ‘Kindervliegdagen’ hanteren jonge piloten van 8 tot en met 16 jaar de stuurknuppel van een Cessna 172.

Kinderrondvluchten
Tijdens de kinderrondvluchten die met Pasen op het programma staan, zoeken de deelnemers op grote hoogte naar zes paaseieren die beneden op de grond of daken van gebouwen zijn ‘verstopt’. Op elk ei staat een letter waarvan na enig gepuzzel een woord kan worden gemaakt. Wie het goede antwoord geeft, ontvangt als prijs een echte pilotenpet.

Ervaren piloot
De vluchten in de Cessna 172 worden uitgevoerd en begeleid door Special Air Services vanuit Aviodrome. Natuurlijk vindt één en ander plaats onder begeleiding van een ervaren piloot. Voorafgaand aan de vlucht krijgen de jonge piloten een theorie-instructie over het vliegtuig waarin zij gaan vliegen.

Naast de speciale paasvluchten vinden de Kindervliegdagen bij Aviodrome later dit jaar ook nog plaats op 24 april, 4 mei, 15 mei, 12 juni, 26 juni, 10 juli, 31 juli, 3 augustus, 14 augustus, 17 augustus en 28 augustus. Bij veel interesse worden er meer Kindervliegdagen ingepland.

Reserveren
Reserveren voor de Kindervliegdagen is noodzakelijk. Vaders en moeders kunnen ook meevliegen. Na afloop van de vlucht ontvangen de piloten een certificaat.

Volwassenen
Ook voor volwassenen is het overigens mogelijk om bij Aviodrome zelf te vliegen in een Cessna 172, Fokker S-11 of Catalina PH-PBY.

Pilotenopleiding
Kinderen jonger dan acht jaar mogen nog niet zelf vliegen maar kunnen bij Aviodrome toch hun vliegbrevet halen, als ze aantonen dat ze beschikken over de kwaliteiten van een échte piloot of stewardess. Hun vaardigheden worden getest tijdens een vliegtest, seintest, kennistest, ogentest én een stuurtest.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.