Ripley’s Believe it or not! komt naar Amsterdam

Het Ripley-museum in Canada. Foto: CCO

Het Ripley-museum in Canada. Foto: CCO


Het moet in 1987 geweest zijn toen we tijdens onze eerste Amerika-reis een bezoek brachten aan Ripley’s Believe it or not! Een museum vol met bizarre zaken. Een soort tastbaar Guinness Book of Records, met de uitzonderlijke prestaties van het menselijke ras. Binnenkort is ook Amsterdam deze attractie rijker. Op de Dam opent binnenkort Ripley’s Believe it or not!, een rariteitenkabinet bekend uit Londen, de VS en elders in de wereld.

In 24 uur reisnieuws vonden we verder nog:

Stakende Fransen verpesten feestelijke aankomst nieuwste aanwinst KLM

RONDJE IJSLAND – Wanneer je IJsland per (huur)auto gaat ontdekken, hoef je niet al te ingewikkeld te denken over de route. De belangrijkste autoweg van het land is de Ringweg nr. 1. Deze cirkelvormige weg van maar liefst 1339 kilometer lang loopt parallel aan de kust het hele eiland rond.
ROADTRIP USA – Na onze lange vlucht willen we eerst een paar dagen acclimatiseren in Las Vegas en ook nog diverse spullen voor het kamperen aanschaffen en dan gaat onze roadtrip door het westen van Amerika echt van start. We beginnen met een rondrit die ons door de woestijn naar het oosten brengt en waarmee we langs diverse mooie en bekende hoogtepunten uit de regio zullen komen. Zo gaan we zeker zien; Zion National Park, Bryce Canyon NP, Capitol Reef NP, Arches NP, Canyonlands NP, Mesa Verde NP, Monument Valley, Grand Canyon en de Hoover Dam.
EILANDJES – De San Blas eilanden zijn een archipel van maar liefst 357 eilandjes voor de Caribische kust van Panama. De beste manier om dit paradijselijke stukje aarde te ontdekken is daarom met een meerdaagse tour per boot, waarbij je verschillende eilandjes aandoet. Het is ook wel mogelijk om een losse hotelovernachting te boeken, maar daarmee ontdek je maar een heel klein stukje van de archipel.
LEUKSTE WIJK GENEVE- Dit is Carouge. Vroeger een aparte stad; nu een prachtige wijk van Genève. De Frans-Italiaanse architectuur in het oude deel van de wijk is een lust voor het oog. En de hele wijk doet mediterraans aan. Het tempo ligt hier een tandje lager dan een paar kilometer verderop.
FOTOBOEK – “Ik leerde Laura zo’n acht jaar geleden kennen bij het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven, waar we allebei een vervolgcursus fotografie deden. We zaten in dezelfde groep, maar het niveauverschil was groot: Laura was toen al een veel betere fotograaf dan dat de rest ooit zou worden. Ik vind haar kleurrijke foto’s prachtig en ik bewonder haar creativiteit en de constante stroom van ideeën die ze heeft”, zo staat op Karlijn Travels.

Stedentrip New York

En dan nog dit:

Deining op de Middellandse Zee: ervaringen van een cruise-newbee

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.