Voor tuininspiratie naar de Keukenhof

De keukenhof geeft je inspiratie voor je eigen tuin.

De keukenhof geeft je inspiratie voor je eigen tuin.


De lente is weer begonnen en dat is een goede tijd om de tuin weer een beetje bij te werken. Wil je weten wat de nieuwste trend op dat gebied is? Dan moet je niet in het tuincentrum zijn, maar in de Keukenhof. Hier denk je misschien niet meteen aan bij een bezoek aan het park, maar naast genieten van mooie bloemen kun je er vast ideeën opdoen voor thuis. De Inspiratietuinen sluiten aan bij de huidige trends.

Gouden Eeuw-tuin
Tijdens de zoektocht naar handelsroutes reisden botanisten mee om nieuwe soorten te ontdekken. Ze tekenden en beschreven vele soorten in schitterende boeken. Op schepen werden de bloemen en planten onder moeilijke condities mee naar huis genomen. Daar stonden ze als pronkstukken in de botanische tuinen en in de grote grachtenhuizen. Deze tuin is een eerbetoon aan de moedige ‘plantenzoekers’ van de Gouden Eeuw.

Delfts Blauw-tuin
Halverwege de zeventiende eeuw lukte het pottenbakkers in Delft aardewerken kopieën van het Chinese blauwwitte porselein te maken. Delfts Blauw werd enorm populair. Ook nu nog wordt de blauwwit combinatie veel gebruikt, zoals in deze tuin met een prachtig assortiment blauwe en witte voorjaarsbolbloemen.

Moestuin
Hier is goed te zien hoe bloembollen een moestuin al vroeg in de lente tot een aantrekkelijk geheel maken. Elke week een verse bos tulpen in de vaas uit eigen tuin, hoe leuk is dat!

Romantische tuin
Verliefd, verloofd of getrouwd, deze meest romantische plek in Keukenhof mag je niet missen. Een sfeervolle tuin met bolbloemen in lieflijke tinten. Neem plaats onder het prieel en deel je liefde met de andere bezoekers van Keukenhof door hier je liefdesbericht achter te laten.

Rob’s snoezeltuin
Een nieuwe inspiratietuin van Nederlands bekendste TV-tuinman, Rob Verlinden: de snoezeltuin. Dit is een tuin waar voelen, ruiken en kijken centraal staat. Een tuin vol verrassingen.

Strandtuin
Dat willen we allemaal wel, een tuin om in te kunnen relaxen als op het strand. Helmgrassen, zand en surfen op de golvende bloemenborder. Als contrast een tropische sfeer van felgekleurde tulpen, exotische keizerskronen en palmen. In de lente is het dan al snel genieten van een zomers strandgevoel.

Vintage-tuin
Een tuin met een nostalgisch gevoel, door het gebruik van stoere planten gecombineerd met vintage elementen. Een niet alledaagse combinatie van planten en een imposant assortiment aan bolbloemen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.