Vraag het de boer tijdens de AH ‘Boeren Lentefeesten’

Leer alles over het boeren leven tijdens de Albert Heijn 'Boeren Lentefeesten'.

Leer alles over het boeren leven tijdens de Albert Heijn ‘Boeren Lentefeesten’.


Tweede Paasdag is ideaal om erop uit te gaan. Zoek je nog inspiratie? Dan kun je denken aan een bezoekje aan een boer. Samen met bijna 100 boeren en telers (Nederlands en Belgisch) organiseert Albert Heijn de ‘Boeren Lentefeesten’. De boeren laten op 28 maart zien hoe het boerenleven er aan toe gaat en bieden bezoekers gelegenheid om vragen te stellen over de oorsprong van heel veel versproducten die bij Albert Heijn in de winkels liggen. Alle deelnemende boeren leveren versproducten aan Albert Heijn. Uit onderzoek van Albert Heijn is gebleken dat kinderen erg nieuwsgierig zijn naar het boerenleven. Ruim 75% van de ondervraagde kinderen heeft wel vragen aan de boer.

Populaire vragen van kinderen aan de boer
Bij veel kinderen zijn er vragen over het boerenleven. Marit van Egmond, directeur merchandising & sourcing: “Kinderen zijn vaak benieuwd naar het leven van de boer en er valt ook veel te leren op de boerderij. Tijdens de Boeren Lentefeesten willen we gezinnen laten zien wat er aan vooraf gaat, voordat de versproducten in onze winkels liggen”. Uit het onderzoek blijkt dat drie op de tien kinderen niet begrijpt waarom boeren zo vroeg opstaan om de koeien te melken. Daarnaast zijn er ook vragen over het werk dat boeren doen, hoe kaas wordt gemaakt en hoeveel melk een koe nu eigenlijk geeft. Ruim 45% van de kinderen vraagt zich af waarom sommige eieren wit zijn en sommige bruin. Ook de vraag waarom de boer eigenlijk boer is geworden is populair.

Een leerzame én leuke dag
Tijdens de Albert Heijn Boeren Lentefeesten is er niet alleen gelegenheid tot het stellen van vragen, maar worden er nog veel meer leuke activiteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen zich laten schminken, is er een braderie, een springkussen én zijn er paaseieren verstopt die allemaal gevonden moeten worden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.