Wintersport met een plus in Zillertal Arena

Met een band naar beneden roetsjen in Ziller Tal.

Met een band naar beneden roetsjen in Ziller Tal.


Verse sneeuw, een fijne afdaling in de zon, dampende chocolademelk op het terras: de ‘standaard’ ingrediënten voor een geslaagde wintersportvakantie. In de Zillertal Arena doen ze daar graag een schepje bovenop: wat dacht je van skiën bij volle maan, snowtubing of een goedemorgen in de poedersneeuw? Drie ‘out-of-the-box’ tips voor geoefende en beginnende wintersportliefhebbers:   

1. Goedemorgen Winterwonderland   
Als allereerste op de piste, in je eentje naar beneden in een ongerept winterwonderland. Dat is de droom van elke wintersportliefhebber. In de maand maart kunnen skiërs en boarders bij een aantal liften in Zell am Ziller, Gerlos en Köningsleiten al om 6:55 uur met de eerste rit naar boven. Terwijl de zon zich langzaam boven de besneeuwde bergtoppen laat zien, trek jij verse sporen in de glooiende hellingen. Voor een welverdiend, stevig ontbijt schuif je daarna aan in een van de vele gezellige hutten in de Zillertal Arena. Ochtend skiën kan alleen in de maand maart, op donderdag en zondag.

2. Sneeuw, snelheid, snowtubing
Nieuw deze winter in de Zillertal Arena is het snowtubing in het skigebied Gerlosstein. In een grote band zoef je via speciaal geprepareerde routes de pistes af. 200 meter lang en in volle vaart, zonder dat je hiervoor een held op de latten of het board hoeft te zijn. De Gerlossteinbahn is geopend van 8:30 uur tot 16:30 uur, met een korte pauze tussen 12:00 uur en 12:45 uur. De kosten voor een dag plezier in de sneeuw: € 7,00 voor volwassenen, € 3,50 voor kinderen.

3. Skiën bij volle maan
Drie keer per seizoen kun je in de Zillertal Arena genieten van een nachtelijke skitrip met romantische ‘tête à tête’ in de bergen. Op 23 maart a.s. kunnen geoefende wintersporters voor de laatste keer dit jaar deelnemen aan een traditioneel diner met een magische afdaling bij maanlicht als toetje. Om 17:00 uur gaan de gasten per kabelbaan vanuit Köningsleiten naar boven, waar ze bovenop de piste genieten van een aperitief, diner in een Oostenrijkse berghut en een indrukwekkende tocht naar beneden. De shuttleservice Gerlos – Köningsleiten is bij de prijs van €59,- per persoon inbegrepen.

Zillertal Arena – Fast Facts
De Zillertal Arena is de aaneengesloten wintersportarena van de dorpen Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten, Wald en Krimml/Hochkrimml. Het gebied strekt zich uit over vier bergruggen van het Zillertal in Tirol tot aan het Pinzgau in het Salzburgerland. Skiërs en snowboarders hebben de beschikking over 143km pistes in twee provincies. Zowel beginners als gevorderden halen hun hart op in dit wintersportparadijs. 51 skiliften overwinnen hoogteverschillen tussen 580 en 2500m. Het grootste deel van de pistes ligt hoger dan 1500m. Kunstsneeuwinstallaties houden de afdalingen onder alle omstandigheden in topconditie. “Sneeuwzekerheid is groot in de Zillertal Arena. Dat maakt het een fijne wintersportbestemming voor het hele gezin”, aldus Wintersportweerman Hajo Smit.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.