10 x verrassend Schotland

Schotse mannen tijdens de jaarlijkse Highland Games

Schotse mannen tijdens de jaarlijkse Highland Games

Schotland staat bekend om zijn bergen, meren en wildernis. Terugbladerend in ons archief blijkt dat dat geen verkeerd beeld is. Hier onder tien opmerkelijke berichten en video’s die we eerder publiceerden, zoals bijvoorbeeld de waanzinnige tocht die Danny Mascakill maakte of de mogelijkheid om met een watervliegtuig het land te verkennen.

Schotland

Hierbij tien verrassende tips voor een bezoek aan Schotland:

 1. Wat dacht je van een bezoek aan een spookkasteel? Eilean Donan Castle is een van oorsprong dertiende eeuws kasteel, gelegen op 0,8 kilometer afstand van Dornie, op een eiland in Loch Duich in de Schotse regio Highland. Aan het begin van de achttiende eeuw werd het kasteel opgeblazen.
 2. Ga deze zomer eilandhoppen in Schotland. Dan ga je terug in de tijd en bezoek je de
  Historische stenen.

  Historische stenen.

  UNESCO werelderfgoed site op Orkney of proef je de rokerige whiskies op het eiland Islay.

 3. De vakanties van Wilderness Scotland verenigen avontuur met comfort: actieve vakanties op de mooiste plekjes van Schotland, maar wel voorzien van enige luxe. Een zeiljacht brengt de vakantiegangers naar afgelegen wandelpaden en kleine eilandjes langs de kust van Skye.
 4. Al eerder schreven we over de mogelijkheid om vanuit het centrum van Glasgow per watervliegtuigje naar Oban in de spectaculaire West Highlands van Schotland te vliegen. Een tocht die per auto 2 ½ uur duurt, vlieg je in 24 minuten met schitterend uitzicht over het bergen en merengebied van de westkust.
 5. Schotland staat heel 2016 in het teken van het Year of Innovation, Architecture and Design (Jaar van innovatie, architectuur en ontwerp). Daarmee wordt een eerbetoon gebracht aan de rijkdom van het geliefde erfgoed en de cultuur van Schotland op dit gebied, maar ook de moderne tijd komt aan bod.
 6. Voor treinfanaten: Voor Harry Potter fans is de route van de Jacobite train een must. Zij zullen de landschappen dan ook gelijk herkennen, want in de film gaat de Zweinsteinexpress ook over deze spoorweg. Tijdens deze treinreis kun je de woeste Highlands ontdekken en ga je over het 21 bogen tellende Glenfinnanviaduct, dat al veel filmmakers heeft geïnspireerd. De spoorlijn wordt niet voor niets omschreven als een van deDanny Macaskill: The Ridge mooiste ter wereld.
 7. De Schotse Highlands is een streek in Schotland en voor veel toeristen een reden om dit deel van Groot-Brittannië te bezoeken. De Highlanders (inwoners van het gebied) staan bekend om hun oude cultuur, van clans, de kilt, whisky en doedelzakmuziek. Het gebied in bergachtig en dunbevolkt.
 8. Danny Macaskill kan waanzinnige stunts met zijn fiets doen. Hij heeft hiervoor Schotland als decor gekozen. In deze video krijg je een goed idee van zijn kunnen van van de ruigheid van het land.
 9. Elke zomer worden de Highland Games gehouden. Boomstammen en hamers werpen, touwtrekken, zaklopen, zwaarddansen… het zijn mooie en typisch Schotse disciplines die onderdeel uitmaken van deze spelen.
 10. Wist je dat de Fairy Pools in Schotland gerekend worden tot een van de mooiste natuurlijke zwembaden ter wereld?
 11. Meer nog? Voel je even Highlander of Voel je een Schotse bandiet.

Voor Harry Potter fans is de route van de Jacobite train een must.

Hier onder een foto van de Fairy Pools:

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.