Anwbcamping.nl rekent op 25.000 kampeerders

Camping in Zweden. Foto: Elkedagvakantie

Camping in Zweden. Foto: Elkedagvakantie


In 2015 telde anwbcamping.nl 4.1 miljoen bezoekers die meer dan 30 miljoen pagina’s bezochten. Dat is een groei van ruim 24% op bezoeken en 43% toename van pageviews ten opzichte van het jaar 2014. Het aantal online reserveringen steeg met meer dan 70%.

De ANWB verbetert de kwaliteit van de online kampeerinformatie voortdurend. Anwbcamping.nl is begin dit jaar vernieuwd. Er zijn meer en grotere foto’s beschikbaar, reviews van kampeerders hebben een prominentere plek gekregen en om kampeerders extra te inspireren zijn er 235 verhalen opgenomen over de diverse bestemmingen. Daarnaast is de site nu ook voor tablets en smartphones goed te gebruiken. De ANWB verwacht dat dit jaar een record aantal kampeerders (ruim 25.000) hun camping via de site zullen boeken.

De ANWB telt zo’n 1.1 miljoen leden die jaarlijks met hun familie en of vrienden naar de campings trekken in binnen- en buitenland. Ze gebruiken eigen kampeermiddelen of reeds aanwezige kampeer- en glamping mogelijkheden middelen, zoals mobile homes. Op de populaire bestemmingen is het op dit moment al niet gemakkelijk meer om accommodaties en standplaatsen voor een langere periode te huren in het hoogseizoen. Dat komt waarschijnlijk omdat Turkije en Noord-Afrika grotendeels zullen wegvallen als vakantiebestemming. Veel vakantievierende Europeanen wijken uit naar landen als Spanje, Frankrijk en Italië. Dat betekent extra drukte op de campings.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.