Bel eens (zomaar) met een Zweed


Het Zweedse verkeersbureau voor toerisme heeft een internationaal telefoonnummer gelanceerd waarmee je een willekeurige inwoner van Zweden kunt bellen. En met wie je dan ook aan de telefoon krijgt kun je in principe over elk onderwerp praten. Want de essentie van deze actie is dat Zweden al 250 jaar geleden een volledige vrijheid van meningsuiting toestond. De kosten voor een gesprek zijn gelijk aan een normaal internationaal telefoontje naar Zweden. Het blijkt dat het tot dusver vooral Amerikanen zijn die het nummer bellen. Overigens zijn de Zweden die je belt zich bewust van de actie. Zij moeten voor deelname namelijk eerst een app downloaden op hun mobiele telefoon en de gesprekken lopen daarlangs. Sinds het begin van de actie deze week is het nummer 36.000 keer gebeld. Op de site The Swedish Number staat meer informatie.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.