Boek ‘100% Drenthe’ smaakt naar meer

Prachtige heidevelden in Drenthe. Foto: Elkedagvakantie

Prachtige heidevelden in Drenthe. Foto: Elkedagvakantie


Na Groningen lanceert mo’media dit voorjaar de 100% gids van een tweede Nederlandse provincie: Drenthe. De reisgids is in opdracht gemaakt van Stichting Het Drentse Landschap en ligt sinds april 2016 voor € 19,95 in de winkel óf is gratis als je besluit lid te worden van de stichting.

Meer vakanties in Drenthe

Bijna de helft van alle vakanties worden in eigen land doorgebracht. Vooral korte vakanties zijn populair.* Ook in Drenthe. Na een daling in 2013 en 2014 brachten in 2015 1,52 miljoen mensen hun vakantie door in deze provincie. Dat zijn er 30.000 meer dan het jaar daar voor. Vooral vakantiebungalows zijn populair.** Maar Drenthe biedt meer. Stichting Het Drentse Landschap wil met de 100% reisgids nog meer mensen kennis laten maken met de schoonheid en het goede leven van Drenthe.

Beschermers

Het Drentse Landschap zet zich in voor de bescherming van de natuur en het erfgoed in Drenthe. De stichting heeft de zorg over ruim 8.500 hectare natuur, 270 gebouwen, 22 hunebedden en vele archeologische objecten. Om de donateurs, Beschermers, te bedanken voor hun steun aan de stichting heeft ze een boek laten maken bij mo’media, uitgever van de 100% reisgidsen, en is het de opvolger van het traditionele handboek.

Handige extra’s

Naast highlights van de provincie, zoals het Veenpark, Dwingelderland en Herinneringscentrum Kamp Westerbork, vind je in 100% Drenthe veel unieke en bijzondere adressen om te eten & drinken, te shoppen en te overnachten. De reisgids bevat een uitneembare autokaart op A2-formaat en losse routekaarten door stad en natuur. Daarnaast vind je in elk hoofdstuk een autoroute met daarop de leukste adressen van de provincie. Met de gratis 100% app voor je smartphone (iPhone en Android) volg je bovendien live je weg door Drenthe.

Lokale auteurs

De reisgids is geschreven door twee auteurs die in Drenthe wonen: Judith de Ruiter en Mark Voortman. Judith werkt als communicatieadviseur bij een woningcorporatie in Assen. Vanuit de stad verkent ze regelmatig met haar camera de mooie Drentse natuur en de gezellige brinkdorpen. De heidevelden zijn haar favoriet. Mark is geboren en getogen in Drenthe en werkt als freelance journalist voor onder meer RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden. Als echte Drent kent hij veel plekken die bij het grote publiek minder bekend zijn, en die vind je terug in de 100% reisgids.

0

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.