Dauwtrappen op Bevrijdingsdag met een overdekte trekschuit

Op 5 mei kun je gaan dauwtrappen na een boottochtje. Foto: Vlietvaart.

Op 5 mei kun je gaan dauwtrappen na een boottochtje. Foto: Vlietvaart.

Bevrijdingsdag en Hemelvaart vallen dit jaar op dezelfde dag, wat betekent dat iedereen vrij is. Nu kun je natuurlijk een van de vele bevrijdingsfestivals opzoeken die ons land rijk is, maar je kan ook gaan dauwtrappen. All Things Nice organiseert op Bevrijdingsdag een bijzonder dauwtraparrangement. In alle vroegte varen ze met de overdekte trekschuit van de Vlietvaart naar Delft om vervolgens door onder begeleiding van een vogelgids te dauwtrappen.

Oorsprong
Dauwtrappen is van oorsprong heel vroeg opstaan op Hemelvaartsdag om vervolgens een wandeling in de natuur te maken. In het verleden werd al om drie uur ’s nachts opgestaan om zingend en blootvoets op het gras te dansen, dat op dat tijdstip nog bedauwd was. Vandaar de term “dauw”trappen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en terug te voeren zijn op een heidens gebruik om de heropleving van de natuur te vieren. In het Oosten van het land en in Noord-Holland leeft de traditie van het dauwtrappen nog, maar wel op een wat aanvaardbaar tijdstip. Nu wordt de traditie ook opnieuw ingevoerd in Zuid-Holland.

Vrijheid
Op deze Bevrijdingsdag bij het vieren van onze nationale vrijheid is het een mooi moment om stil te staan bij wat vrijheid is en dat kan door op deze dag door heel vroeg te gaan varen en in de vrije natuur een vogelwandeling te maken. De vrije vlucht van de vogels te bewonderen en te voelen wat vrijheid voor jou is.

Informatie
Kosten: € 35,00 (inclusief ontbijt). Kinderen tot en met 12 jaar € 24,00.(Dit is inclusief boottocht, vogelwandeling en ontbijt)
Informatie en boeken: www.allthingsnice.nl, 0626668727 of www.vlietvaart.nl, 070 445 18 69 (keuze 2)
of kom langs bij het VVV=-kantoortje/City Mondial op de de Wagenstraat 193.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.